Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Породи котки с пухкави опашки

Породи котки с пухкави опашки

Породи котки с пухкави опашки

Какво по-хубаво от това да се сгушим с пухкавия си домашен любимец?

Някои породи котки са истински пухкавели. Те имат дълъг косъм и гъст подкосъм.

Но някои от тях ни изненадват с уникално пухкавите си опашки, наподобяващи катерица. Това са породите котки с най-пухкави опашки!

Нибелунг

Това е американска порода котки, която също е известна като дългокосместа руска синя котка. Това е, защото тя споделя много от характеристиките си с руската синя котка, освен дългата си козина, която е още по-дълга на опашката. Окраската на котката е сива, със сребристи отенъци, а очите ѝ са зелени или дори жълтеникави.

Тялото ѝ е грациозно и издължено, пригодено за активен начин на живот. Въпреки това нибелунг може да живее добре в затворени помещения, а дори и би мигла да бъде тренирана за извеждане на разходки на повод. Тя се привързва към стопаните си и харесва компанията на хора и други котки.

Мейн Куун

Мейн куун

Едра порода котки е Мейн Куун. Тя е американска порода, една от първите в щата Мейн. Въпреки че са домашни котки, те изглеждат като диви. Тялото им е едро и мускулесто, муцуната им е издължена, ушите им са големи, космести и заострени, а опашката им е дебела и пухкава.

Тези им характеристики ги правят пригодени за живота на суров климат, на който са свикнали. Те могат да живеят в домашния уют, но често ще спят на странни места. Мейн Куун ще има нужда от повече пространство, ще е готова да си играе с деца и дори и с кучета. Тя е сред най-невероятните котки с пухкави опашки.

Ла перм

Ла перм е една много интересна порода котки, която далеч не е толкова известна, колкото заслужава да бъде. Тя може да е с много възможни окраски и шарки на козината, любвеобилна е и атлетична. Но това, което я различава от останалите котки, е къдравата козина.

Най-къдрава е по корема, врата и в основите на ушите. По останалата част от козината, тя може да бъде и вълниста, което я кара да изглежда дори и рошава – по опашката, например. Тя е известна като хипоалергична порода и добре се приспособява към домашни условия.

Хималайска котка

Хималайска котка

Името на тази пухкава порода котки идва от приликата си с хималайски заек. Въпреки това тя съвсем не идва от Хималаите, а от Америка. Кръстоска е между сиамска котка и персийска котка и има удивителна прилика и с двете. Цветът на козината е като на сиамската – кремава с кафяво оцветени муцуна, опашка и крака, а останалата част от външния ѝ вид е почти напълно сходна с персийската.

Това означава, че тя има доста дълга козина, с изключително гъста подкозина и опашка, като на голяма катерица. Характерът им е също толкова спокоен и пригоден за домашен живот, колкото на персийските, макар и малко по-активен, което е заимствано от сиамските.

Това бяха няколко породи дългокосмести котки, които ще ви очароват. Ако и вие искате пухкав домашен любимец, вижте тези обяви за котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest