Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Растения, които са токсични за домашните ни любимци

Растения, които са токсични за домашните ни любимци

Растения, които са токсични за домашните ни любимци
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

В желанието си да внесем малко зеленина в дома, ние често подценяваме редица фактори при избора си на стайни растения. Сещате ли се за красивата червена гъбка, нарисувана с бели точици по детските книжки, която е изключително атрактивна, но същевременно и смъртно отровна. Мухоморката. Има и такива - много са красиви, но са изключително токсични за домашните ни любимци растения. Някои от тях дори и за вас.

Предлагаме на вниманието ви 3 растения (те са много повече), които са доказано токсични за домашните любимци.

Спатифилум

Разкошно саксийно цвете, чиито цветове доста наподобяват калите. За разлика от тях, те не са претенциозни, стига да им осигурите по-сенчести местообитания. Те обаче са отровни както за хората, така и за кучетата, котките и другите домашните любимци. Но е доказано, че ако това по един или друг начин се случи, най-леките симптоми от подобни дейности са гадене, прекалено слюнкоотделяне и затруднено дишане.

Сансевиера

Токсични растения за животни
Снимка: KatiaMaglogianni/ pixabay.com

Това са т.нар. от нас Мечове. Те имат способността както да пречистват въздуха в помещенията ни, така и да ни отровят. Изключително токсични растения за животни са. Естествено, ако решите вие или вашите домашни любимци да ги приемате перорално (през устата). В такъв случай както вас, така и животинките, които отглеждате, биха изпитали гадене, коремна болка и прекомерно отделяне на слюнка. Всъщност лигавене.

Филодендром

Това е едно от онези стайни растения, които биха радвали очите не само на живущите в дома, но и на всички негови гости. Разкошно растение, което расте както на височина, така и странично.

Филодендромът обаче е достатъчно богат на калциев оксат. Предполага се, че вие няма да използвате листата му за да си направите салата. Възможно е обаче котката ви при липса на достатъчно зеленина (знаем, че както котките, така и кучетата ядат трева и други зелени растения), да го обърка. Това е особено токсично растение за котките, което може предизвика дори и смърт. Това важи и за деца.

Това са само част от отровните растения за домашни любимци. Бъдете изключително внимателни, ако отглеждате животинче у дома и иска да си вземете и цвете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest