Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Дресура и обучение на Кане Корсо

Дресура и обучение на Кане Корсо

Дресура и обучение на Кане Корсо

Както е известно, поведението на кучето зависи не само от вродените му заложби, но и от възпитанието и дресировката. Правилното обучение на породата Кане Корсо може да насочи агресията на питомеца ви в правилното русло, а също така да стане ваш верен приятел.

Характер на Кане Корсо

Лесно намират общ език със стопанина си, както и с всички членове на семейството. Характерни черти на характера на Кане Корсо е това, че са много предани, послушни и сдържани, но само ако ги обучавате. Оставяйки любимеца си сам в дома, бъдете уверени че той няма да започне да прави пакости и да причина вреда на мебелите или пък килимите, въпреки че тези кучета са известни с игривия си характер.

Въпреки това тези кучета много обичат грижите на стопанина си, общуването с него, активните игри и разходки на свеж въздух. Ако не им обръщате достатъчно внимание, то питомецът ви може да стане дори тъжен, като в резултат на това може да се разболее. Тази порода често се нарича много агресивна, но в действителност кучетата са сдържани и дружелюбни, а също така отлично се разбират с децата. Те могат да са негативно или неутрално настроени към другите животни, които живеят заедно с тях. За да се адаптират по-бързо с животните и да свикнат един с друг, трябва да започнете с възпитанието на Кане Корсо от най-ранна възраст.

Обучение на Кане Корсо

Веднага след като сте си взели кученцето от породата Кане Корсо трябва да започнете с възпитанието и формирането на характера и темперамента на породата. Често малките могат да се държат като децата, на които им е свойствена активността и игривостта. Не бива обаче да поощрявате подобно поведение, тъй като така можете да ги разглезите и да ви е трудно след това да ги възпитате.

И така, в началото трябва да разясните на кучето ви определените правила: научаване на името на кучето, режима на деня, каишката и намордника, запознанство с мястото за сън и хранене на Кане Карсо. Обърнете внимание на това, че не бива да храните Кане Корсо с домашната ви храна от масата. За тях е много важен балансиране рацион и здравословното хранене на кучето.

Кане Корсо

Трябва да се съобразите и с вродените инстинкти на породата, които в процеса на обучението да развивате и превръщате в положителни черти на характера. Не по-малко важен е и социалния им инстинкт.

Това значи, че дресировката и обучението на Кане Корсо се основава на взаимодействието на кучето с човека. Питомецът винаги ще се стреми да общува с вас, затова само от нагласата и поведението ви, зависи това дали любимеца ви ще иска да изпълнява командите.

Дресировка на породата Кане Корсо

Дресировката на породата в домашни условия има доста предимства. Като за начало, животното ще е съсредоточено върху това да изпълнява командите ви, но и ще е чувства по-спокойно и уверено, а и ще липсват различни разсейващи фактори. Индивидуалният ви подход ще помогнат на питомеца да научи с лекота командите, но е важно да вземате предвид особеностите на характера и поведението на кучето.

И така, ако сте решили сами да дресирате любимеца си, трябва да сте способни да се справите с манипулациите, които понякога четириногият ви приятел ще се опитва да прави. Ако все пак имате трудности с възпитанието и обучението на Кане Корсо, тогава винаги можете да се обърнете за помощ и съвет от професионалистите.

Една от важните особености при дресировката е да се опирате на техните рефлекси и да успеете да ги възбудите. Можете да ги поощрявате, ако са изпълнили командата с кучешко лакомство. В началото започнете с основните кучешки команди като "Ела", "Седни", "Не може", Легни" и други, а едва след като ги научи кучето ви, можете да надграждате и да учите нови.

Благодарение и на тези базови команди, стопанинът ще може да контролира поведението на любимеца си. За да постигнете максимален успех, се препоръчва винаги да поощрявате доброто им поведение и послушание. Това е част от отглеждането на Кане Корсо.

Не забравяйте и за последователността и правилното произношение на командите, като гласът ви не трябва да е мек и с много нисък тембър. В противен случай животното трудно ще разбере, какво точно искате от него.

Съвети при дресировката на Кане Корсо

Възпитание на Кане Корсо

1. Трябва да започнете с обучението на Кане Корсо още с появата му в дома ви;

2. Кучето ви веднага трябва да разбере, че вие сте лидерът и главният;

3. Не се поддавайте на манипулациите на кучето, което няма да има желание да изпълнява командите ви;

4. Всяко едно кучешко упражнение трябва да започна и да завършва с ясно и конкретно формулирана команда. Не забравяйте да хвалите и да давате лакомство на кучето ви, ако е изпълнило успешно командата;

5. В процеса на обучението на кучето можете да използвате и методиката на Балабанов, която предполага да съчетавате активните и пасивните действия по време на игрите или изпълнението на поставените задачи;

6. Взаимното разбиране и уважението между стопанина и кучето са в основата на възпитанието и дресировката на породата Кане Корсо.

Бъдете търпеливи и винаги се отнасяйте уважително към кучето ви. Само така ще можете да видите плодовете на усилията от обучението и дресировка на любимеца си.

Ако и вие искате такъв другар, но още нямате, вижте нашите обяви и цени за Кане Корсо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest