Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Обучение и дресировка на Той Пудел

Обучение и дресировка на Той Пудел

Обучение на той пудел
Снимка: pixabay.com

Той пудел е най-малкият представител в семейството на пуделите. Приличат на ходещи плюшени играчки и няма човек, който да не се усмихне при вида на тези питомци. Техен безспорен плюс е това, че козината на пуделите почти не пада и няма характерния аромат. Не по-малко важно е и това, че той пуделите се обучават и дресират много лесно.

Възпитание на той пудел

Още от най-ранна възраст трябва да започнете с възпитанието на той пудела. Най-добре е да правите това сутринта, когато са особено бодри и активни. Покажете му къде е неговото място, къде е купичката му с кучешка храна и вода, както и неговите играчки.

Особено важно е да имат с какво да се забавляват, защото в противен случай ще започнат да гризат вашите вещи. Бъдете нежни и търпеливи с тях, но и заедно с това те трябва да разберат, че вие сте техен стопанин и трябва да ви слушат.

Обучение на той пудел

Важно е да научите кучето си поне на основните кучешки команди - Легни, Ела, Седни, Не и други. Произнасяйки ги, питомецът ви трябва да усеща увереността в гласа ви, докато похвалата трябва да се произнася с по-мек тон. Заповедите трябва да се казват бързо и ясно. Следва да ги научите да правят и по-сложните и необичайни действия.

Винаги помнете, че трябва да провеждате занятията с кучето ви, когато се намират в настроение, тъй като питомецът ви усеща това и ще окаже положителен ефект на тренировките. Бъдете сигурни, че той е в състояние да запомни доста думи и изражения на лицето в, тъй като той пуделите са много умни кучета.

Правила при отглеждането и възпитанието той пудел

Той пудел
Снимка: pixabay.com

1. Още с появата на кученцето е важно да установите какви са нормите на поведението и да определите неговото място;

2. След 3-5 дни кученцето вече ще отвръща на името си и можете да преминете и към обучението на той пудела, започвайки с основните команди. Това е така наречената основа на по-нататъшната и сложна дресировка;

3. Не позволявайте на кученцето да прави каквото си иска, тъй като тази порода е много хитра и ще ви е сложно след това да отучите той пудела да прави тези пакости. Наказанието на кучето трябва да бъде съразмерно на провинението и постъпката, но никога не използвайте физическа сила;

4. Възпитавайте кучето си още от първите дни и появата му в дома ви, тъй като невъзпитаните кучето лаят без причина, което може да се превърне в сериозен проблем, особено ако живеете в апартамент и имате съседи.

Още съвети при обучение и дресировка на той пудела

Представителите на тази порода са много съобразителни и умни. По тези си качества заемат 133 място в класацията, затова с правилния подход, занятията по обучението им ще ви донесат само положителни емоции. Особеностите, с които трябва да се съобразите:

- кучето трябва да разбере, че вие сте лидерът и да сте авторитет за него, тъй като в противен случай няма да ви слуша;

- любимецът ви няма да започне да изпълнява дадена команда, ако не разбере, какъв е нейния смисъл;

Кучета той пудели
Снимка: pixabay.com

- не бива да използвате физическа сила при дресировката и обучението;

- тези кучета не обичат да повтарят един и същи урок многократно;

- не забравяйте да давате на питомеца си кучешко лакомство след като изпълни правилно командата.

Разбира се, че вие избирате това, на какви точно команди искате да научите кучето си и това е ваше самостоятелно решение. Важно е да вземете предвид факта, че тази порода е много впечатлителна и чувствителна, затова не бива да удължавате твърде много времето за обучението и дресировката на кучето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest