Miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Породи котки в черно

Породи котки в черно

Породи черни котки

Открай време черните котки получават лоша реклама. Но въпреки че се свързват с вещици и лоши поличби, те всъщност са едни от най-милите и сладки котки. В Япония дори се смята, че жените, които притежават черна котка, привличат повече ухажори. В някои части на Великобритания пък се вярва, че черните котки носят късмет и щастие, което ги прави перфектен сватбен подарък.

Ето и няколко от най-известните породи черни котки:

Японски бобтейл

Въпреки че Асоциацията на любителите на котките отбелязва, че повечето японски бобтейли са двуцветни, а не с един плътен цвят, тази порода се предлага в различни цветове, включително прекрасен нюанс на черното. Тази котка със среден ръст е игрива, привързва се лесно и е много подходяща за семейства.

Скотиш фолд

Въпреки че е най-известна котка с клепналите уши (които са резултат от генетична мутация, шотландската клепоуха котка може да бъде разпозната и по закръглената си глава и големите сладки очи. Тази късокосместа, средно голяма котка се разбира добре с всички и обича да ви следва наоколо, така че ако търсите малка сянка, това е породата за вас.

Персийка котка

Откакто персийките идват на мода през викторианската епоха, тази пухкава котка се превръща в най-популярната родословна котка в САЩ (а може би дори и в света). Изразителна и привързана, тази котка може да изисква доста грижи, но ще компенсира всичко това с много любов.

Американски бобтейл

Според Асоциацията на любителите на котките, Американският Бобтейл е създаден чрез селективно развъждане на диви домашни котки, притежаващи естествен бобтейл, което в последствие им позволява да оцелеят в дива среда. Тази изключително интелигентна котка със среден до голям размер обича да си играе и е известна с това, че се разбира както с други котки, така и с кучета.

Бомбайска котка

Според Vet Street, тази средно голяма котка е създадена през 50-те години на миналия век и представлява кръстоска между черна бирманска котка и черна американска късокосместа котка. Бомбейът се разбира отлично с деца, кучета и други котки, а меката му, кадифена козина е къса, което го прави лесен за отглеждане.

Американски кърл

Най-известната черта на Американския Кърл са неговите очарователни уши, които се извиват назад, вместо да се изправят - резултат от спонтанна естествена мутация. Тази порода е особено привързана към деца, вероятно защото обича да играе и да общува (и не обича да бъде оставяна сама).

Британска късокосместа котка

Тази порода някога е била позната като “British Blue”, тъй като се е срещала само в този цвят, но в наши дни козината на тази котка идва в най-различни нюанси, включително чисто черно. Въпреки че тази горда котка може да не желае да седи в скута ви, тя ще иска да стои точно до вас, където и да отидете.

Ориенталска котка

Черна котка

Ориенталската котка е създадена като са използвани сиамките за основа, кръстосани с американски и британски късокосмести, абисинска котка, руска синя котка и домашни котки. Със своето триъгълно лице, високи уши и стройни крака, Ориенталската котка не може да се сбърка с друга, макар да има същата любяща, битова интелигентност като сиамките.

Мейн Куун

Тази местна американска котка с дълга козина за първи път е призната за отделна порода в Мейн, според Асоциацията на любителите на котките, а здравата структура и гъста козина я правят добре подготвена и за сурови зими. Макар и голяма по размери, Мейн Куун си е спечелила репутация на "нежен гигант", тъй като породата е търсена за семейни домашни любимци и котки за терапия.

Корниш Рекс

Котката Корниш Рекс е доста отличителна със своите големи уши и стройно тяло. Това е къдрава котка, изключително екзотична на вид.

Това беше списък с някои черни породи котки. Част от тях можете да срещнете и в други разцветки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest