Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Породи кучета в кафяво

Породи кучета в кафяво

Баварско гонче

Съществуват множество породи кучета в кафяво, които се отличават не само по своите физически характеристики, но и по характера си. Ако и вие искате да си вземете домашен любимец, тогава е добре да се запознаете с породите малко по-подробно.

Брюкселски грифон

Тази породи кафяви кучета са много безгрижни и именно това ги прави универсален приятел на човека. Те се отнасят към групата на декоративните породи кучета, като интересен факт е че са много енергични и в същото време са доста самостоятелни.

Грифоните определено са много симпатични и ще се влюбите в тях, ако решите да си вземете тази порода за домашен любимец.

Ирландски сетер

Отлични ловци са, като същевременно с това са истински кучета аристократи. Тялото им се отличава със своята голяма сила и отлично развитата мускулатура.

Въпреки ловният им характер, те отлично се разбират с хората и с децата в това число. По характер са много спокойни и уравновесени, също така са много енергични и обичат да играят.

Отлични защитници са и са много предани на стопаните си. Поддават се отлично на дресировка и са лесни за обучение кучета.

Немски лангхаар

Кучетата от тази порода се отличават с разкошната си дълга козина. Те са много нежни и чувствителни, за тях е много важно винаги да са близо до стопанина си.

Именно поради това не се препоръчва да ги оставяте сами за дълго време, защото могат да спрат да се хранят и да пият вода от мъка. Отлични ловци са, но могат да се адаптират прекрасно и към домашните условия на живот.

Ирландски териер

Тази порода е била развъдена още през далечния 18 век. Прекрасни защитници са, дори са готови да се впуснат в неравностойна битка, за да защитят своите стопани и членовете на семейството.

Ирландският териер добре се разбира и с малките деца, тъй като това е много любвеобилна и дружелюбна порода кучета.

Бурбонски брак

Тези кучета са прекрасни спътници по време на лов, но за целта е важно да бъдат добре обучени. Те имат доста груб и строг външен вид.

Сами по себе си са доста съобразителни, лесно се поддават на обучение и дресировка. Изключително верни кучета, които са винаги готови да се притекат на помощ на стопанина си.

Сицилианска хрътка

Чувайки името на тази порода, малко хора биха се досетили че става дума за куче, а не за изискан сорт вино. Животното има среден ръст и доста примитивно квадратно телосложение.

Прекрасни ловци са, но също така са и предани на стопанина си. Имат голяма енергия и винаги са готови да си поиграят или да се приласкаят. Изключително добри и верни домашни любимци са.

Курцхаар

Кучетата от тази порода са универсални помощници, които са много предани на стопанина си, както по време на ловуване, така и в пътешествията.

Отличават се с това, че са много аристократични и издръжливи кучета. Същевременно с това имат отлично развита мускулатура и са способни да издържат дори на големи натоварвания.

Блъдхаунд

Породата има отличен нюх и често се използва при ловуване. Тези кучета се поддават на дресировка и като цяло са много интелигентни животни.

Отлично се разбират с хората и не са агресивни към другите животни Много са предани, а също така се отличават с нежната си и чувствителна натура.

Чау Чау

Тези кучета са много своенравни и обичат да доминират, заради което стопанинът им трябва да успее да стане авторитет за тях.

За тях е много важна социализацията и за да не порасне кучето агресивно или прекалено страхливо, трябва от най-ранна възраст да го запознаете с околния свят.

Бойкин Шпаньол

Изключително важно е да възпитавате тези кучета от най-ранна възраст. Само усилената дресировка ще ги накара да не проявяват агресия към животни и към хора. Тези кафяви кучета са по-страхливи, ето защо трябва да бъдете внимателни към тях.

Сами по себе си те не са високи и са отлични ловни кучета, а също така са доста бързи и ловки. Умни и лоялни животни.

Тези и още породи кучета в кафяво вижте в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати