Породи кучета в бяло

Малтийска болонка
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Чували ли сте, че белите неща се цапат бързо? Има много породи кучета, които са с бял цвят на козината и те често биват отбягвани, защото много личи мръсотията по тях. Истината е, че петната от кал или храна ще бъдат по козината на вашия домашен любимец, без значение дали ги виждате или не. А тези породи кучета с бяла козина са наистина прелестни!

Малтийска болонка

Малтийската болонка е порода, произлизаща от древна Малта. Те са декоративни кучета, малки по размер, с чисто бяла козина. Тя е дълга, права и лъскава, нуждаеща се от поддръжка. Освен чисто бял, допустим е и леко кремавият оттенък на козината, главно около ушите на кучето и по гърба. Те са активни кучета, въпреки крехкото си тяло. Обичат играта с деца и са уравновесени по характер.

Самоед

Още една древна порода куче, самоедът произлиза от земите на днешен Сибир и е използван за впрегатно куче. По-късно е пренесен в Англия и използван и за куче за експедиции. Има дълга и пухкава козина с гъста подкозина. Тя е бяла на цвят със сребристи оттенъци. Уникалното при самоеда е, че козината му умее да се самопочиства и да запазва белотата си.

Кувас

Тази порода е селектирана по старите земи на Унгария. Използвали са кучетата да охраняват къщите от крадци и от диви животни, а също така и да пазят стадата. По тази причина те са силни и големи кучета, с храбър и безстрашен нрав. Тъй като външният им вид излъчва благородност, в по-късните времена те са използвани за ловни кучета, компаньони на благородниците. Козината им е бяла и много гъста, понякога с кремави оттенъци.

Дого Аржентино

Ето и една порода късокосмести кучета с бяла окраска. Те са единствената аржентинска порода кучета, която е призната. Селектирана е чрез кръстосване на боеви кучета, като те самите са повече от боеви. Те са ловни кучета, използвани за лов на едър дивеч. Много са издръжливи и силни и затова имат труден характер. Поради техния характер те се нуждаят от добра дресировка и много внимание относно обучението им.

Френска болонка

За разлика от името си, френската болонка съвсем не е френска. Тя е селектирана в ренесансова Италия чрез кръстосване на няколко декоративни породи, основно пудели. В началото е пренесена на Канарските острови и е станала много популярна. Затова е била наричана Тенерифе. По същия начин по-късно е пренесена във Франция и след като е станала любимото куче на френските кралски и аристократски кръгове, бива наречена Френска болонка. Козината на кучетата е изключително мека и доста къдрава. Чистокръвните френски болонки са винаги кучета с бяла козина.

Тези и още породи кучета в бяло вижте в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати