miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Езикът на котките: Знаци, че писаната ви обича

Езикът на котките: Знаци, че писаната ви обича

Котките от самото си съществуване опровергават твърдението, че всичко в света е направено за хората. (Пол Грей)

Човек е толкова културен, колкото може да разбере котка. (Бернар Шоу)

Котките са много мистериозни, независими и обичащи свободата животни. По своето естество те са самодостатъчни самотници, така че не проявяват любовта и обичта си толкова открито и категорично, колкото кучетата.

Мнозина дори ги смятат за безразлични егоисти, които не са способни да бъдат толкова духовен спътник на хората. И все пак, котките наистина дълбоко обичат стопаните си, те търсят тяхното разбиране и внимание.

Важно е да гледате на тези ценни признаци на обич от страна на вашия домашен любимец и винаги се опитвайте да им отговорите. Добре е да запомните, че котките не понасят, когато хората пренебрегват проявите им на любов. И също така да умеете да четете езика на тялото при котките.

Много често стопаните просто не забелязват как котката изразява любовта си, защото не знаят как внимателно да наблюдават поведението на котката си и да я разбират.

Освен това главите ни са постоянно заети с ежедневните си проблеми и работа. И така, по какви начини котките изразяват любовта към стопаните си?

1. Котката упорито се опитва да ви докосне с глава. Котката не само ви маркира като „свой човек“, за да разясни, че „територията е заета“, но и показва искрената си обич и доверие.

2. Котката ви мачка с лапички. Котенцата в ранна възраст по този начин масажират корема на майка си, така че да сучат по-лесно. От детството си те свързват масажиращите движения с нещо приятно. Понякога не е лесно да издържиш такъв масаж с нокти, но това значи, че котката ти те обича.

3. Котката ти се приближава до теб, повдигайки опашката си високо. Това също е знак на обич при котките и покана за разговор и игра. В този случай животното внимателно се взира в лицето ви. Винаги следете опашката на котката - чрез нея животното ви говори.

4. Котката упорито се опитва да привлече вниманието ви, когато сте фокусирани върху някакъв вид работа. Е, наистина е странно как може да зяпате екрана на компютъра си, когато вашият пухкав приятел е наблизо. Освен това, тези умни и хитри същества винаги се наместват пред мястото, в което се взирате.

5. Писаната се взира напрегнато в лицето ви и мърка силно - това също е знак, че котката ви обича.

6. Котката се опитва да легне, прилепнала към вас или прегръща ръката ви насън, за да се почувства в безопасност. Когато котките искрено обичат стопаните си, те се настаняват върху тях, за да спят така през нощта. Така те се чувстват в безопасност и едновременно с това защитават спокойствието на стопанина си.

7. Котките се страхуват от раздяла със собствениците си. Те не обичат да са сами дълго време и често усещат, ако стопаните им се канят да заминат на почивка или в командировка.

8. Котките обичат да споделят плячката си с човека и често му подаряват своя улов. Дори да е отвратително да получавате такива подаръци, не можете категорично да критикувате за такова поведение, в противен случай можете да нарушите доверието на котката. Котките споделят плячката си като знак за изключително доверие.

9. Когато котката ви искрено ви обича и ви вярва, тя спокойно си ляга по гръб. Защо котката ви показва коремчето си? При котките това е най-уязвимото място. Винаги се опитват да го скрият, а не на всеки е позволено да го докосне. Това е знакът за най-голямо доверие към човека, затова е добре да го оценявата и да бъдете внимателни с животното си, когато ви демонстрира по този начин своята трогателна привързаност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати