miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Френски Булдог - характер и поведение

Френски Булдог - характер и поведение

Характер и поведение на френски булдог
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Това очарователно куче за първи път се появява в Англия като еквивалент на големия булдог. След това се разпространява във Франция и Европа, където става изключително популярен. Стандартният френски булдог е висок около една педя и тежи между 7 и 13 килограма.

Кучетата от тази порода са много умни животни и изключително любвеобилни. Френският булдог обича да играе и да се забавлява, но обича и много да се глези. За да го тренирате, трябва да си приготвите достатъчно лакомства и да го превърнете в игра. Много са свободолюбиви френските булдози, затова не очаквайте чудеса от тях. Надали ще може да ги заведете на състезание някъде.

Подходящи са и за хора, които никога не са имали куче, както и за семейства с деца. Само че трябва да се знае, че те обичат да са сред хора и са нещастни, когато трябва да останат сами за по-дълго време. Не са подходящи за гледане навън.

Френски булдог

Хубаво е да ги социализирате френските булдози по-често с други кучета, защото те доста успешно могат да защитават територията си и човека, който ги гледа. Не лаят без причина и обикновено предупреждават, когато към дома наближава непознат. Могат да се превърнат в добри пазачи на дома.

Тъй като са малки и не заемат особено много място, те са идеалният домашен любимец за апартамент. Не забравяйте да ги разхождате по два пъти на ден за по 15 минути до половин час, за да ги предпазите от затлъстяване. През лятото, поддържайте сравнително ниска температура, защото тази порода е много податлива на прегряване.

Какво друго трябва да знаем за характера и поведението на френския булдог?

Ако работите у дома, френският ви булдог може да прекара целия ден, лежейки в краката ви. Ако тръгнете нанякъде, той ще ви следва, ще ви гледа с обожание и ще е готов за игра. Всеки, който е гледал френски булдог, казва, че това са най-сладките кучета на света.

Ето някои акценти, които да запомните при отглеждане на френски булдог:

Куче от породата френски булдог

- Няма нужда от много кучешки упражнения. Ежедневните разходки са достатъчни, за да ги поддържат във форма;

- Внимавайте с горещината, тъй като са податливи на прегряване;

- Ако сте поддръжник на идеалния ред и чистота, френският булдог най-вероятно не е за вас. Поради спецификата на породата, те са склонни да се лигавят, козината им доста пада, а и се хранят мръсничко.

- Изключително тихи са, не лаят много;

- Внимавайте с разглезването, защото те много обичат да са в центъра на вниманието;

- Породата е създадена, за да прави компания на човек. Ето защо е най-добре да живеят сред хора, а не да бъдат оставяни за дълго сами;

- Изберете лицензиран развъдник, за да вземете породисто и здраво кученце, разгледайте следните обяви за френски булдог.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest