miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-любвеобилните породи кучета

Най-любвеобилните породи кучета

Любвеобилни кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Всички гледаме на кучетата като любящи, отдадени създания, които ще направят всичко, за да угодят на собствениците си. Но знаете ли, че има породи, които са по-дружелюбни от другите. Ето няколко примера за най-любвеобилни породи кучета.

Голдън Ретривър

Голдън Ретривърът се счита за най-популярната порода кучета в САЩ. И това не бива да ви изненадва. Онези от нас, които търсят „голямата“ любов, това куче е най-подходящо. Тези кучета са не само много любвеобилни, но и са перфектните партньори. Те са много умни и послушни, а с подходящото обучение ще се превърнат в идеалния домашен любимец.

Лабрадор

Подобно на Голдън Ретривъра, Лабрадорът е една от най-добрите породи кучета за домашен любимец. Козината му може и да е по-къса, но любовта и предаността му към хората не може да бъде поставена под въпрос. Тези кучета са много атлетични и никога не биха се отказали да тичат, играят или изпълняват желанията на собствениците си.

Брюкселски грифон

Грифон

Една от най-често използваните фрази, описващи това сладко куче, е „маймунско лице“. Брюкселският грифон е малък, издръжлив, весел и привързан домашен любимец. Тази порода се разбират чудесно и с други животни. Когато става дума за обич, брюкселският грифон е едно от най-любвеобилните животни.

Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

Кой не би се влюбил в големите кафяви очи на Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол? Тази порода кучета не обичат нищо повече от това да се гушкат със стопанина си, да прекарват деня с него. Те са много любвеобилни и мили кучета.

Бобтейл

Пухкавата им козина не е единствената привлекателна черта на тази порода. Те обичат да гушкат. Но не само това – когато са навън, тези кучета нямат нищо против да си играят, да тичат, да изпълняват команди. Тази порода са бързи и ловки, но и много интелигентни.

Афенпинчер

Афенпинчер

Тези малки приятелчета са много лоялни и любвеобилни животни. Афенпинчерът се разбира добре с деца. Поради силния си ловен инстинкт, малките домашни любимци не са препоръчителни в домакинство с афенпинчер.

Американски питбул териер

Въпреки негативната си репутация, всеки, който някога е имал удоволствието да се грижи за американски питбул, ще оспори тези митове. Тези кучета са всеотдайни домашни любимци, които обичат да прекарват всеки момент със семейството си.

Чихуахуа

Кучетата от порода Чихуахуа са много силни, въпреки малката си „опаковка“. Те не обичат нищо повече от това да е със стопаните си. Тези кучета често преследват стопаните си от стая в стая и са готови да се гушкат по всяко време.

Коли

Бордър коли

Тази порода са много чувствителни, имат почти шесто чувство, когато става въпрос за нуждите на стопаните им. Колитата са много любвеобилни кучета и привързани животни. Те се разбират чудесно с децата и винаги биха отделили време и енергия, за да се уверят, че пазят дома ви.

Тези породи са идеални кучета-компаньони и биха се радвали да ви обгрижват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest