miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Съвети за обучение на американско були

Съвети за обучение на американско були

Американско були
Снимка: pixabay.com
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Американското були е впечатляващо куче, което се адаптира много добре към отглеждането в домашна среда и към семейния живот. Представителите на тази порода са много активни, общителни и привързани кучета.

Ако наскоро сте се сдобили с американско були за домашен любимец, е препоръчително веднага да започнете с преподаването на основните правила на поведение. Това много ще улесни неговото адаптиране и взаимно нагаждане.

Характеристики на Американското були

Американското були е следствие от селективно развъждане и възниква през 90-те години. Кръстосани са различни породи кучета, включително американски питбул териер, американски стафордширски териер, стафордширски бул териер и английски булдог, с цел да се създаде лоялно, тихо и много силно и здраво куче.

Резултатът е идеален, защото американското були е добре балансирано и се разбира чудесно с децата и цялото семейство. Кучетата от тази порода са мускулести, средно големи и изключително активни. Те са много интелигентни и при правилна дресировка са способни да извършват много дейности.

Обучение на малко кученце Американско були

От момента, в който кученцето пристигне в дома ви, трябва да установите желаното от вас негово поведение и навици и да ги възпитате постепенно.

Обучение на Американско були

Не бива да го разглезвате или да му разрешавате нежелано поведение като скачане на дивана, дъвчене на обувки и т.н. Ако живеете с други хора, трябва да синхронизирате идеите си относно това на какво искате да научите кучето си, така че никой да не дава противоречиви заповеди.

Бъдете търпеливи и подхождайте поощрително към вашия домашен любимец, като го възнаграждавате за положителното му поведение. Когато прави нещо, което не одобрявате простото „не“ е достатъчно. Не викайте и никога не проявявайте насилие към кученцето си.

Намирайте време за игри и общи занимания с четириногия си приятел. Извеждайте го редовно да се разхожда и тича, след първите ваксинации на кучето. По този начин постепенно ще придобие издръжливост и ще стане силен и здрав. Дайте му възможност да се социализира сред други хора и себеподобни.

Основни тренировъчни команди

Обучението на Американско Були не се изразява само в това да го научите на командата Дай лапа за здравей. Трябва да възпитате домашния си любимец да се държи прилично по всяко време и във всяка ситуация - вкъщи, на разходки или по време на возене на кучето с кола. Това ще помогне както на вас, така и на вашето куче да се чувствате спокойно и приятно, когато сте заедно.

Изключително важно е да накарате американското були да се чувства като част от семейството ви – желано, обичано и полезно. Прекарвайте колкото се може повече време с него, особено когато е още малко.

За да го научите да се обръща, когато чуе името си и да изпълнява командата Седни, Стани, Легни и други подобни, провеждайте ежедневни тренировки с вашето куче с дълготрайност между 5 и 10 минути. Важно е също така да го приучите да върви послушно до вас, когато го разхождате, без да се дърпа или опитва да ви избяга.

Дресировка на Американско були

Ако не се справите с това нежелано поведение, докато е още малко, по-късно ще ви е трудно да го поправите.

Американското були е много интелигентно куче и ако прекарвате достатъчно време с него, провеждате редовни тренировки и приятни и забавни дейности заедно, то ще се научи бързо. Нужни са търпение и последователност от ваша страна при дресировката на Американско були.

Разширени команди за Американско були

След като научите вашия домашен любимец на основни поведенчески команди, можете да въведете други по-сложни, като да се преструва на умрял или да лае, когато му кажете Говори. Това са примери за усъвършенствани команди, на които можете да обучите кучето си, а тяхното разнообразие зависи от вашето въображение.

За да бъдат здрави и в добра физическа форма, представителите на тази порода имат нужда от достатъчно движение и активност. Освен обичайните разходки на кучето и излети, можете да включите дейности, на които вашето куче ще се радва – например плуване или тренировки, включващи различни препятствия, които то трябва да прескача, избягва или пресича. Също така можете да го научите да тича до вас, когато се разхождате или карате колело.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest