Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Десетте най-нови породи кучета

Десетте най-нови породи кучета

Аляски Клий Кай е нова порода куче

Тибетски мастиф и Акита Ину са сред най-старите породи кучета. Те съпътстват живота на хората от много години. Има обаче нови породи кучета, които познаваме съвсем отскоро.

Вижте в следващите редове кои шаровци са сред породите кучета, появили сте наскоро.

Аляски Клий Кай

Тази порода мини-хъски куче е била разработена от местен аляски жител през 1970-1988 г., преди да се превърне в собствена порода. Въпреки че не е призната от всички развъдни клубове, Аляския Клий Кай се счита за официална порода от UKC (United Kennel Club) от 1997 г.

Американско були

Американско були
Снимка: pixabay.com

Американското були бива създадено в средата на 90-те години след смесването на различни породи, с цел да се създаде идеалния семеен домашен любимец. Макар често да го бъркат с американския питбул териер, те не са една и съща порода.

Чинук

Тази нова порода кучета произлиза от един мъжки прародител, роден през 1917 г. Породата почти изчезва след 60-те години на миналия век, въпреки това в последните години тя успява да се завърне и е призната от AKC(American Kennel Club) през 2013 г. за 176-тата порода в списъка им.

Лабрадудъл

Въпреки че лабрадудълът не е признат като отделна порода, те стават често срещан член на семейството от появяването си през 1955 г.

Американски булдог

Американски булдог

Булдозите имат разнообразна история, която датира от далечното минало. Американският булдог се превръща в отделна порода след Втората Световна война, спасявайки се от изчезване в Съединените щати.

Леопардова катахула

Историята на Катахула варира, някои твърдят че започва началото си през 1900 г., когато Теди Рузвелт ги използва като ловни кучета. Породата обаче е обявена за официална порода в Луизиана едва през 1979 година.

Миниатюрна американска овчарка

Миниатюрните американски овчарки по същество са просто малки австралийски овчарки, отглеждани за размерите си. От появяването си през 1968 г. те са били използвани за уменията си да пазят стада, пъргавината си и много други качества.

Американски уиндхаунд

Американски уиндхаунд

Първите копринени уиндхаунд кученца се раждат през 1987 г., като клубът за породата се формира през 1999 г. Тези красиви кучета се използват подобно на други членове на тяхната група, а именно грейхаунд и руска хрътка Борзой.

Пъгъл

Въпреки че не е признат за отделна порода от нито един голям развъднически клуб, пъгълът става изключително популярен и запазва стандарта си и досега.

Шилонска овчарка

Създадена в Съединените щати през 1974 г. като нов подвид на немските овчарки, шилонската овчарка е много по-голяма на размери и по-дружелюбна от предшествениците си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest