Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Обучение и дресировка на Мопс

Обучение и дресировка на Мопс

Обучение и дресировка на Мопс
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Кучетата Мопс са декоративна порода кучета, която се отличава със своя дружелюбен и весел характер. Въпреки игривия си нрав, питомците са уравновесени, а също така са много привързани и предани на стопаните си кучета.

По природа породата е много мързелива - много обичат да спят и да не правят нищо. С което напомнят на котките. Тези любимци не бива да са слаби или пълни, а да имат добре развита мускулатура, а това може да стане само с добра дресировка на Мопса.

Поддава ли се лесно породата на дресировка?

Те имат отлична памет и много добре развит интелект, затова са лесни за дресиране кучета.

Ако от най-ранна възраст се заемете с обучението на кучето, тогава то с лекота ще научи всички кучешки команди и ще облекчи както своя, така и живота на стопанина си.

Важно е да не отлагате това и да започнете да го възпитавате веднага след като попадне в дома ви като най-често това започва в периода 6-8 месеца. Важно е да помните, че след като навърши 1 година, обучението му вече става по-сложно и ще е доста трудно да го накарате да изпълнява командите.

Откъде да започнете?

Началото на обучението на Мопса трябва да започне с това, че кучето трябва да свикне със стопанина си. Трябва да го приучите на името му, както и на това че си има свое място. Храненето на Мопса трябва да става само в неговата купичка като най-малкото неспазване на това е гаранция, че скоро ще виждате храната му разпиляна из целия дом.

Как да го научите на команди?

Поощряване на мопса

При ученето на навици е важно да сте постоянни, както и да поощрявате любимеца си за всяко едно изпълнение на командата.

Ако в началото кучето прави нещо неправилно, не му се карайте, а бъдете търпеливи и повтаряйте командите, докато не свикне и не разбере какво се иска от него. Изпълнението им трябва да става бързо - докато му кажете нещо, любимецът ви веднага да го изпълнява.

Обучение на основните команди

За да можете да научите максимално бързо и ефективно питомеца си на различните команди и да го възпитате е важно да спазвате следните прости правила:

- Обучението трябва да става на местата, където кучето няма да се разсейва от процеса;

- Дресировката на кучето не трябва да е повече от 2 пъти на ден като е желателно това да става преди храненето;

- Новите команди трябва да се упражняват в началото, а след като кучето разбере какво се иска от него, може да се премине към повтарянето и затвърждаването на вече научените навици;

- Не пренатоварвайте кучето си - достатъчно е да повторите новите команди по 3-4 пъти на едно занятие;

- Поощрявайте кучето си всяка една правилно изпълнена команда по време на обучението с похвала или малко лакомство.

Учене на основни команди при мопса

Имайте предвид, че е много важно да правите всички постепенно. Това значи, че не бива да преминавате към нова команда, ако кучето не е научило добре първата.

Цялото обучение на Мопса трябва да протича в чисто игрова форма като в никакъв случай не бива да показвате на питомеца си някакви негативни чувства или разочарование от него.

Ако все още нямате мопс, но желаете да си вземете такъв, разгледайте тези обяви за мопс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest