Miau.bg»Статии»Живини»Статии за котки»Най-пухкавите домашни любимци

Най-пухкавите домашни любимци

Персийска котка

Дали е възможно да направим класация на най-пухкавите домашни любимци? Едва ли. Но нищо не ни пречи да ви представим 6 от онези, които се славят с много пухкава козина.

Персийска котка

На някои може да не им допада характерната сплескана муцуна на тези котки, но какво можете да кажете за козината на персийките? Рядко се срещат толкова пухкави животни, които направо приличат на плюшена играчка.

Ангорска котка

Е, ако не ви допада по-сплесканата муцунка на персийките, то тогава насочете вниманието си към козината на ангорските котки. Още през 13 в в Азербайджан са се провеждали изложби с тези котки, защото те са истински красавици. За съжаление, днес се счита, че с чистокръвна ангорска котка можете да се сдобиете единствено в Турция. Все пак, добре че ни е съседка!

Ангорско зайче

Подобно на ангорската котка, това декоративно зайче също може да ви омае с вида на приказната си и пухкава козина. В доста отношение обаче то е доста по-трудно за отглеждане от котките, защото си е гризач и ако го пускате да се разхожда извън клетката си (това е задължително при отглеждането на зайчета за домашни любимци), трябва много да внимавате с всички кабели, защото те ще му действат като притегателна сила. Ще ги изгризе.

Чинчила

Макар и котките, известни като чинчила да са с много пухкава козина, тук ще обърнем внимание на гризачите, които се наричат чинчили. Тези пухкави животинки, които доста напомнят катерици, са и чудесен домашен любимец. Не мъркат като котките, но пък са доста срамежливи и не изискват толкова внимание от ваша страна. Напомняме ви отново да внимавате с кабелите.

Чау Чау

Това куче не спада към малките пухкави домашни любимци, защото доста бързо увеличава размерите си. Но козината му си остава като "бебешка" и е изключително пухкава. Поради тази причина в неговата родина Китай кучето, познато ни като Чау Чау, се нарича Songshi Quau или в превод "пухкаво лъвско куче".

Пудел

Да, вече рядко може да се намери чистокръвен пудел, както и рядко можете да срещнете тези кучета на разходка със стопаните си. А освен че имат разкошна и много пухкава къдрава козина, те имат и едно много голямо предимство - козината на пуделите е със структурата на човешкия косъм и те не се скубят. Какво по-хубаво от това да имате хем пухкав домашен любимци, хем той да не ви "завещава" камара от косми след себе си?

Снимки на тези и други пухкави домашни любимци разгледайте в горната галерия. А искате и вие да си вземете такова другарче, разгледайте нашите обяви за животни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати