miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Немска Овчарка - характер и поведение

Немска Овчарка - характер и поведение

Немска овчарка - характер и поведение
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Немските овчарки най-често се свързват с полицията и армията, като кучета, които помагат за спасяването на човешки животи. Но те имат благ характер и могат да бъдат много сладки, състрадателни и лоялни.

Немската овчарка може да бъде и терапевтично куче също толкова добре, колкото и полицейско. Макар някои да намират кучетата от тази порода за стряскащи, те всъщност притежават един от най-балансирания темперамент.

Шаровците от тази порода са отлични кучета-пазачи, те са самоуверени и лесно се тренират. Освен това, те са много интелигентни, бдителни, любопитни, послушни и смели. Всичко това им позволява да се адаптират добре, както към напрегнатите ситуации в полицията или армията, така и в семейна среда.

Какво още трябва да знаем за характера и поведението на немската овчарка?

Винаги готови

Немската овчарка е със силен характер

Една от най-важните особености в характера на немската овчарка е нейната отдаденост към работата. Те са нетърпеливи да угодят на своите стопани и да изпълняват задачите си съвършено добре. Тази порода кучета обичат да работят. Както вече стана дума, те се справят отлично със своите задължения в армията или полицията. Но са подходящи и за по-лежерни ситуации, например, за пазене на стадо овце.

Състрадателни и добри

По природа немските овчарки са много добри кучета, способни да показват състрадание на своите стопани. Когато се обучат както трябва, те се превръщат в терапевти на своите стопани. Напоследък все повече хора си вземат немска овчарка, за да се справят с дълбоки емоционални проблеми, като депресия. Могат да бъдат тренирани да помагат и на хора с увреждания.

Защитават територията и стопаните си

Немската овчарка притежава вроден инстинкт да защитава стопаните и територията си. Тя изпитва желание да защитава семейството си. Известни са безброй примери, при които немска овчарка рискува собствения си живот, за да спаси другите. Това е една от най-силните черти в характера на немската овчарка.

Стопаните на тази порода могат да бъдат сигурни, че са в безопасност, когато кучето им е наоколо. Често тази порода се използва за охраняване на някакви обекти, например, паркинги, строителни обекти и складове. Това е и една от причината някои хора да смятат, че немските овчарки са страшни и злобни кучета.

Немска овчарка

Любвеобилни и нежни

Хората с малки деца ще се радват да чуят, че немските овчарки по природа са много любвеобилни и мили създания, които се разбират отлично с деца. Разумно е обаче да социализирате кучето си още от ранна възраст. Но има много ситуации, при които възрастни кучета от тази порода лесно се приобщават към новото си семейство.

Освен, че са добри по душа, немските овчарки могат и да си играят с вашите деца, както и да ги пазят. Впечатляващо е да наблюдавате как немска овчарка предпазливо си играе с малки деца и в същото време внимава за случващото се наоколо, за да може да ги предпази в случай на нужда.

Кога реагират

Немските овчарки имат балансиран характер и способност да се адаптират към всяка ситуация бързо и лесно. Затова, ако реагират по-агресивно, вероятно има причина. Немските овчарки внимателно следят ситуацията около себе си, за да могат да реагират, ако се наложи. Имайте предвид, че тази порода не са приятелски настроени към непознати и им трябва известно време, докато свикнат с нов човек. Тази тяхна черта от характера ги прави наистина специални.

Адаптиране към социална рутина

Ако доведете приятели на гости, кучето ви немска овчарка вероятно ще започне да ги лае, докато не свикне с тях. Затова е важно, още докато е малко, да социализирате вашето куче. Трябва да го запознаете с вашите роднини и приятели, за да нямате проблеми.

Палетата от тази порода са много интелигентни и балансирани. Дресирайте немската овчарка правилно и ще се радвате на невероятен приятел и защитник.

А ако все още нямате това куче, но искате да си вземете, вижте нашите обяви и цени за немска овчарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest