Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-подходящите породи дворни кучета

Най-подходящите породи дворни кучета

Най-подходящите породи дворни кучета
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Преди да ви представим кои са най-подходящите породи дворни кучета, би било крайно неуместно от наша страна, ако не споменем и какво се подразбира под понятието дворно куче.

Това са кучета, които не само предпочитат да живеят на открито, но и са пригодени към такъв живот, т.е. издръжливи са на различните климатични промени. И обикновено са добри кучета пазачи.

Дотук добре, но трябва да сте съвсем наясно, че ако искате да отглеждате такова куче, това не означава да го вържете на синджир и само от време на време да му мятате къшей хляб.

Това би било не само безотговорно от ваша страна, но и направо нечовешко.

Ако търсите само охрана за къщата и двора си, по-добре се снабдете със СОТ. Защото всеки четириног приятел, независимо дали е куче за апартамент или за двор, има нужда както от вашите грижи, така и от любов.

Така де, трябваше да изясним този въпрос, за да има наистина смисъл да ви запознаем с 3 от най-подходящите породи дворни кучета. А ето ги и тях.

1. Немска овчарка

Немската овчарка е дворно куче

Чудесно за отглеждане на двора куче, защото освен че издържа на доста ниски температури, то е и страхотен пазач. Имайте предвид, че то разполага с доста голяма доза енергия и разходките извън двора няма да са много кратки, както и че трябва да възпитате кучето си от най-ранна възраст.

Като изключим верността към стопанина си (немските овчарки сами определят кой е той сред цялото семейство), те могат да бъдат и много недоверчиви, а понякога и агресивни към чуждите хора.

Именно за да избегнете подобна проява на агресия, е хубаво да дресирате кучето много добре. Едно е да лае по непознатите и съвсем друго директно да ги напада.

2. Каракачанска овчарка

Може би нашенското си име Българско овчарско куче ще ни носи повече гордост, защото именно това представлява Каракачанската овчарка.

Тя е много свободолюбива и издръжлива, което я превръща в идеално куче за отглеждане в двор. Някога свикнала да пази предимно овцете на пастирите, днес тя се занимава предимно с охранителни дейности и веднага би ви информирала, ако някой прекрачи прага на двора ви.

3. Ротвайлер

Ротвайлерът е куче за двор

В много държави тези кучета са забранени за отглеждане, защото спадат към т.нар. бойни породи кучета, но истината е, че техният характер зависи от любовта и дресировката на стопанина им.

Ротвайлерите са много добри пазачи и се чувстват по-добре на двора, отколкото затворени зад 4 стени. Не са дългокосмести кучета и не изискват някаква специална грижа за козината.

Ако им отдадете цялата си любов и ги научите на маниери, те биха се превърнали в едно изключително отговорно дворно куче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest