Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Най-верните породи кучета

Най-верните породи кучета

Най-верните породи кучета

Кучето е най-добрият приятел на човека, но приятелство има много и различни форми. Някои кучета сякаш не се интересуват кой ги храни и разхожда. Вместо това се влюбват във всеки срещнат.

Породите в този списък обаче са лоялни на своите стопани, независимо от случващото се. Ето някои от най-верните породи кучета.

Разбира се, ако Вашето другарче не попада в този списък, не означава, че няма да бъде вярно куче.

Пиренейско планинско куче

Подобно на много стадни кучета, Пиренейското планинско куче е лоялен пазител със силен защитен инстинкт. Любимците от тази порода са величествени животни. Те са спокойни, умни и изключително пухкави. Това е една от най-добрите семейни породи кучета, тъй като са много търпеливи. Разбира се, Пиренейското планинско куче кипи от енергия, следователно изисква много тренировки, упражнения и любов.

Бордър Коли

Кучетата от породата Коли са сред най-верните приятел. Те се отличават със своята смелост и лоялност. Кучетата Коли освен това са много умни, готови да служат на стопаните си. Дългокосместото Коли е със спокоен нрав и е много любвеобилно, затова е предпочитано от много семейства с деца. Колито притежава силна интуиция и лесно може да отгатне настроението на стопанина си.

Ротвайлер

Ротвайлер

Ротвайлерите имат лоша репутация на агресивни кучета. Но всъщност, много зависи от тяхната дресировка. Те могат да бъдат много сладки домашни любимци. Ротвайлерите са изключително лоялни кучета. Тази порода е лесно възприемчива и много любвеобилна.

Немска овчарка

Не е изненада, че немската овчарка попада в този списък. Кучетата от тази порода са лоялни до гроб. Те са изключително умни. Счита се, че немските овчарки са сред най-верните породи изобщо. Затова често се използват от полицията и армията. Немските овчарки са супер любвеобилни и са подходящи дори за семейства с малки деца.

Бигъл

Тази порода е известна със своята вярност. От векове кучетата с порода бигъл са предпочитани от хората. Те са изключително жизнерадостни, пълни с енергия и винаги са готови за игра. Домашните любимци от тази порода се славят със своя благ нрав. Те са общителни, но никога няма да изоставят стопанина си. Чувстват се добре в компанията на други животни, но често си играят с по-малките от тях.

Акита ину

Това е една от най-лоялните породи. Те са част от японски породи кучета. Акита ину са бдителни и смели, но са търпеливи и привързани към стопаните си. Акита ину не обичат непознатите хора и често странят от тях. Затова е препоръчително да ги социализирате от ранна възраст. Когато са малки, много приличат на плюшени мечета.

Лабрадор

Куче лабрадор

Този списък нямаше да е пълноценен без тази порода. Лабрадорите са сред най-преданите животни. Те са много общителни и трудолюбиви. Обичат стопаните си до такава степен, че биха направи всичко, за да им угодят.

Бретански шпаньол

Това любвеобилно и жизнерадостно куче е изключително трудолюбиво. С радост ще изпълняват командите на своите стопани. Все пак имайте предвид, че тази порода могат да бъдат много своенравни, затова е важно да започнете тяхното обучение още от ранна възраст. Веднъж превъзмогнало тази си лоша черта, бретанският шпаньол ще бъде верен спътник.

Боксер

Боксерите са много бдителни и активни, което ги прави много подходящи за пазачи. Те са предпазливи към непознатите, но към собствениците си са много лоялни, мили и дори могат да се глезят.

Дакел

Дакелът е вярно куче

Може и да са малки и с дълги, почти смешни, телца, дакелите са изключително подходящи за отглеждане в дома. Има безброй истории за дакели, които са спасили техните семейства от пожари, дори обири. Дакелите са много послушни, последователни, любопитни и умни. Те са изключително лоялни кучета.

Голдън Ретривър

Няма как този списък да мине без Голдън Ретривър. Неслучайно тези кучета се обучават, за да бъдат водачи на хора с нарушено зрение или да помагат на диабетици. Голдъните са много верни, умни, игриви и послушни. Те са изключително дружелюбни и са едни от най-популярните породи.

Йоркширски териер

Това е една от най-дребните породи, но и една от най-силните. Те се привързват към стопаните си много бързо и не се доверяват на непознати. Един поглед в очите на тези малки създания ще ви увери, че може да вярвате безусловно на Йорки. Тази бодлива малка порода е една от най-малките, но и една от най-силните. Те се привързват много към стопаните си и бързо стават скептични към непознатите. Един поглед в тези малки очи ще ви увери, че Йорки не трябва да се бъркате.

Санбернар

Санбернарът е лоялно куче

Ако сме научили нещо от Бетовен, това е, че Санбернарът е любящ, лоялен и добър приятел. Тази порода кучета се използват често от планинските спасителни служби. Освен, че са много големи и пухкави, тези кучета чудесно се разбират с малки деца.

Булдог

Славата на булдозите е, че са много упорити, но скоро собствениците им установяват, че тези кучета безпрекословно се влюбват в собствениците си. Тази порода са много смели, верни и любящи.

Чихуахуа

Тази порода ще бъде вярна на собственика си до самия край. Според легендата, това е породата, която отвежда човека на небето. Те живеят по-дълго от останалите породи. Кучетата от порода Чихуахуа се привързват много към собственика си. Но не се справят много добре с чуждите хора.

Разгледайте нашите обяви за кучета, ако желаете да си вземете някоя от изброените породи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest