Miau.bg»Статии»Мъници»Мишки»Как да се отървем от противните плъхове?

Как да се отървем от противните плъхове?

Как да се отървем от плъховете

Тези противни животинки са сред най-нежеланите гости на всеки дом. В борбата си за оцеляване мишките и плъховете търсят храна, вода и подслон и често намират убежище в таваните и мазетата, и дори в стаите, обитавани постоянно от хората. Този проблем е най-често срещан в къщите, хижите и заслоните. Не е достатъчно просто да се отървете от плъховете, а е необходимо да вземете мерки, за да предотвратите завръщането им.

Ако се сблъскате с подобен проблем, най-вероятно ще пожелаете моментално да го решите. Ето средства за борба с плъховете!

Автоматичен капан за плъхове

Това е най-хуманният начин да се справите с проблема. Тези капани за плъхове могат да уловят между 5 и 15 мишки едновременно. Необходимо е вътре да поставите примамка и когато гризачът влезе, тежестта му предизвиква затваряне на преграда, и така той остава залостен вътре. След като ги уловите, можете да ги пуснете далеч от дома си, без да се налага да ги убивате.

Електронен капан за плъхове

Този вид капан убива натрапника с помощта на токов удар. След като попаднат в капана, привлечени от примамката, те получават шок и умират мигновено. Този уред работи с помощта на батерии, които се поставят вътре в него.

Капан тип Не виждаш и не пипаш

Гигантски плъхове

Той представлява версия на механичния капан, но при него не виждате и не докосвате мишката. Ще разпознаете, че гризачът се намира вътре по лоста, който е повдигнат нагоре. За да изхвърлите мишката просто натискате лоста надолу. Тези капани в сравнение с класическите механични са напълно безопасни за деца и домашни любимци.

Ултразвуков уред за борба с плъховете

Това представлява уред, който излъчва ултразвуков сигнал. Той държи плъховете и мишките надалеч. Необходимо е, да се уверите, че няма преграда, която да попречи на сигнала да бъде разпространен в помещението.

Отрова за плъхове

Отровата за плъхове действа до 3 дни след приемането и като предизвиква вътрешен кръвоизлив в тялото на плъха или мишката. Тя задължително трябва да се поставя в хранилки, за да не взаимодейства с околната среда и да се намали риска за човешкото здраве. Недостатъкът на този метод е, че може лесно да бъде погълната от деца и домашни любимци.

Капан за плъхове с лепило

Този вид капан представлява картон, разгърнат картон във формата на книжка, който е намазан с лепило. Миризмата му привлича плъховете и мишките и така, след контакт с него, те залепват върху повърхността му. Предимствата му са, че няма отрова и е безопасен за деца.

Масла против плъхове

Ако предпочитате да се справите с плъховете с подръчни средства, ето някои идеи как да стане това.

Можете да изгоните плъховете надалеч с някои миризми, които са изключително неприятни за тях. Такива са амоняк и повечето етерични масла. Достатъчно е да напоите памук и да го поставите на мястото където се подвизават гризачите. Дафиновият лист, лукът и черният пипер имат подобен ефект. Миризмата им е неприятна и те бягат надалеч.

Запечатайте всички възможни дупки и пукнатини по стените и почиствайте добре навсякъде. Не оставяйте непокрита храна на леснодостъпни места и редовно изхвърляйте кошчетата за боклук, като е препоръчително те да са с капак.

След като сте установили наличието на гризачи, почистете с белина или подобен препарат, с цел да предотвратите разнасяне на болести от плъхове. И разбира се, ако не можете или не искате сами да се справите с проблема, винаги можете да се обърнете към лицензирана фирма за борба с гризачите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest