Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои са най-изпълнителните породи кучета

Кои са най-изпълнителните породи кучета

Koи са най-изпълнителните кучета

Обикновено, когато попитаме дали едно куче е умно, всъщност се интересуваме колко изпълнително е то. Въпреки че интелигентността е основен компонент в обучението на домашния любимец, всяка порода има своя индивидуалност, инстинктивни движения и генетично наследство, което може да повлияе върху тренировката на кучето.

Например, някои породи са изключително подходящи за съвместна работа с човек, а други – предпочитат да са по-самостоятелни.

Друг важен фактор е степента на концентрация.

Може ли кучето да се фокусира върху това, което се опитвате да го научите или нещо друго, от заобикалящата ви среда ще го разсейва? Породи като Блъдхаунд се „управляват” от носовете си. При тях е по-вероятно някоя интересна миризма да привлече вниманието им. Разбира се, методите на обучение също имат огромно значение.

Ако ви се занимава и отдавате време на кучето си, награждавате го с малки лакомства, времето на тренировки може да бъде много забавно за него, а и за вас.

Няма съмнения обаче, че някои породи се обучават по-лесно от други. Ето някои от най-изпълнителните породи кучета:

Бордър коли

Тези кучета са хитроумни работохолици. Те се учат забележително бързо и може да ги накарате да ви гледат така, сякаш всеки момент ще проговорят, за да ви запитат „Това ли е всичко, което искаш? ”

Пудел

Пуделът е изпълнително куче
Снимка: pixabay.com

Не позволявайте на външния вид да ви заблуди. Тази порода кучета са изключително интелигентни, любопитни, работливи и нетърпеливи да угодят на стопаните си. Тези кучета с радост ще научат всичко, което искате.

Немска овчарка

Има причина тези големи космати приятели да се използват в помощ на полицията и армията. Те са неуморни и не искат нищо друго, освен да угодят на стопаните си.

Голдън Ретривър

Тази порода почти винаги е на върха в класациите. Те са крави и приятелски настроени кучета, които лесно се поддават на тренировки. Голдън Ретривърите са готови да угодят на стопаните си, затова често се правят на забавни, но не подценявайте способностите им.

Доберман

Друго популярно полицейско куче. Доберманът е безстрашен и лоялен спътник. Тази порода са ентусиазирани и работливи. Известни са със способността си да учат и запомнят бързо.

Шетли

Шелти

Тази разкошна порода кучета са много игриви, привързани са към семейството и обичат да учат нови неща. Те са идеални състезатели в кучешки спортове, особено в изпитания за пъргавост и послушание.

Лабрадор

Още една изключително популярна порода, която е много внимателна и любопитна. Често тези кучета се използват от ловците. Лабрадорите схващат много бързо. Обичат да прекарват времето си на открито и да задоволяват капризите на стопаните си.

Папийон

Тази порода игриви кучета са нетърпеливи да угодят на стопаните си. Те са активни, любопитни, схватливи и много изпълнителни кучета.

Ротвайлер

Големият ротвайлер е защитник, който има огромен потенциал. Това означава, че той бързо схваща, любопитен е. Обучението на ротвайлера е от съществено значение.

Австралийско пастирско куче

Те са решителни и много активни кучета. Способни са сами да решават как да постъпят в определена ситуация, но това не ги прави своенравни. Тази порода са неуморни работници и се нуждаят от занимания. Обучението за тях е много важно.

Уелско корги пембрук

Корги

Макар и дребно, това куче е много активно и изненадващо силно. Това е порода кучета, която чудесно кореспондира с тренировките. Те са много ентусиазирани и много изпълнителни кучета.

Миниатюрен шнауцер

Тези сравнително малки кучета са игриви и желаят да угодят на стопаните си. Безстрашна и жилава, тази порода има различен произход от много от другите членове на групата Териер, което им дава по-висок рейтинг за обучение, отколкото на другите териери.

Английски спрингер шпаньол

Създадена за лов, тази енергична порода работи усилено на полето, но е игрива и у дома. Те имат бърз ум и са много изпълнителни, готови да угодят на стопаните си.

Не забравяйте, че дори вашето куче да не попада в този списък, то също може да бъде обучено. Просто може да се нуждае от повече търпение. Понякога най-изпълнителните породи кучета изправят собствениците си пред изпитания. Те могат да се научат да бъдат лоши също толкова бързо, колкото и да са послушни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest