Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Тези породи кучета са перфектните компаньони

Тези породи кучета са перфектните компаньони

Породи кучета, които са перфектните компаньони
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за малко куче, автоматичен, 5 метра
19.00 лв.
Виж ››

Понякога домашните любимци са най-добрата компания. Те ни обичат безусловно, лоялни са, усещат тъгата и радостта ни и са с нас през всичко лошо или хубаво. Няма да ни обърнат гръб, ще ни утешат, когато имаме нужда.

Четириногите са щастливи всеки път, когато ни видят. Защитават нас и семейството ни, дори биха жертвали живота си заради нашата сигурност. Ако предстои семейството ви да се обогати с още един член – куче, то прочетете кои породи кучета са перфектните компаньони.

Голдън ретривър, разбира се, заема първо място. Те са верни, добронамерени, нежни и много толерантни. Колкото повече ги прегръщате, толкова по-щастливи ще бъдат. Освен това са пълни с енергия и са винаги готови за игри. Тази порода е подходяща за всеки – и за семейства с деца, и за такива без. Важно е обаче да им осигурите необходимите дневни разходки.

Ирландският сетер също е подходяща порода куче. Те се славят като едни от най-добрите кучета-компаньони, защото обожават човешкото присъствие и вниманието. Разбират се с лекота с други домашни любимци, ако имате такива. Не обичат да остават без компания.

Ако предпочитате малко куче – йоркширските териери са опция за вас. Те са чудесна компания за всички, особено за възрастни хора, защото са лесни за отглеждане и изискват малко пространство. Въпреки размера си, те са изключително любопитни и игриви и истински се радват на човешката компания и на вниманието.

Йоркширски териер

Малтийската болонка е също популярен избор за куче-компаньон. То е такова от стотици години, когато дамите от кралските дворове са ги отглеждали. Изключително социални, тези кучета са щастливи от всяка среща с хора или с други животни и истински се радват на присъствието на собствениците си. Ще лежат в скута ви и ще са щастливи на вниманието, което им давате.

Грейхаундът е друга вярна порода кучета. Макар и по-големи на размер, те са изключително любвеобилни и нежни. Въпреки че по природа са състезатели, всъщност те истински се наслаждават на домашния уют. Не са агресивни и обикновено нито лаят, нито ръмжат. Предпочитат спокойните домакинства и нежната грижа. Едновременно с това обаче се чувстват добре и сами – това означава, че няма проблем да прекарат деня без вас, когато сте на работа.

Бостънски териер е друго куче-копманьон. Хората често го препоръчват като порода, която се разбира добре с децата. И тъй като е нежен домашен любимец, който ще се грижи и за най-малките членове на семейството. Приспособимостта към различни ситуации особено страхотно качество на този екземпляр.

Бултериерът е любящ и забавен домашен любимец, който се разбира с новите бебета и се привързва към всички хора във всяко домакинство.

Булдогът е невероятен компаньон и ако му дадете шанс, ще разберете с какъв огромен потенциал разполагат тези кучета. Те ще са с вас, ако водите по-активен начин на живот, както и ако обичате да мързелувате пред телевизора.

Американски булдог

Породата Коли е за компания на семейство с деца и възрастни хора. Те са напълно отдадени на семействата си и могат да се приспособят но всякакви обстоятелства. С радост посрещат и новите малки членове на домакинството.

Смесената порода кучета също са много добро решение, когато търсите куче за добра компания. Тъй като те са изключително адаптивни, социални, издръжливи и изключително благодарни. Бъдете сигурни, че такова куче ще е готово да ви се отдаде изцяло.

Ако търсите куче за компания на по-големи деца, староанглийска овчарка е точната порода. Тези животни са социални, дисциплинирани и отговорни. Те ще се грижат за малчуганите и за цялата къща.

В случай че търсите куче-компаньон с по-скромни размери, може да се спрете на корги. Тези късокрачковци са страхотни приятели. Единственият им недостатък е, че тяхната цена е висока и не са куче, което всеки би могъл да си позволи.

Следващата порода, която попада в списъка на добрите компаньони, е питбулът. Въпреки че тези кучета имат лоша репутация, трябва да знаете, че поведението им изцяло зависи от това какво възпитание ще получат. Но по природа питбулите са много отдадени на стопанина си създания и биха дали дори живота си, за да го защитят.

Питбул

Повечето хора знаят, че пуделът е страхотно семейно куче, така че породата е очевиден кандидат, ако искате домашен любимец, който да ви прави компания. Пуделите са умни и се поддават на дресировка. С тях никога няма да ви е скучно!

Мопс е сред най-предпочитаната порода кучета, които се разбират с всички членове на семейството и са добри другарчета. Те са игриви, спокойни, дружелюбни. За тях е удоволствие да угаждат на своя собственик и с охота го следват навсякъде.

Немски шпиц също е куче, с което ще си прекарвате чудесно от сутрин до вечер. Обърнете обаче внимание, че този пухкав малчуган лесно може да бъде разглезен и да се превърне в опърничав любимец в някои ситуации. Затова не пренебрегвайте възпитанието на кученцето и се заемете с дресировката възможно най-скоро.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest