Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характерът на различните породи кучета

Характерът на различните породи кучета

Характерът на различните породи кучета

Кучетата са най-верните и предни приятели на човека. Те никога няма да ви обидят или да ви наранят и ще са винаги до вас. При избора на куче обаче е важно да вземете предвид неговия темперамент и характер, както и дали грижите за кучето ще ви отнемат много време.

Ето характерът на различните породи кучета. Предварително ви уведомяваме, че това не са абсолютно всички кучешки породи, тъй като списъкът е почти безкраен. Но ще се постараем да ви дадем полезна информация за характера на известни породи кучета.

Ризеншнауцер

Ако търсите порода за охрана, тогава това е кучето за вас, тъй като е истински боец. Ако поиска да нападне на някого - нищо няма да го спре, за да ви защити. Те са много умни и съобразителни кучета, но трябва да сте много внимателни с този питомец, тъй като не вие го извеждате, а той вас. Ако не изпълните това, което иска, тогава може дори да започне да ръмжи, показвайки кой е истинският шеф в дома.

Именно затова е важно да възпитавате кучето от най-ранна възраст, за да е обучено добре. Породата е много смела и безстрашна, а също така са много самостоятелни. За този любимец е без значение дали на него ще нападне човек или други куче, вие няма да можете да го спрете, затова е важно да сте особено внимателни и готови за своенравния му характер, ако решите да си вземете този питомец за домашен любимец.

Западносибирска Лайка

Западносибирска лайка

Тези кучета са много добродушни, като лесно се приспособяват към всякакви условия на живот. Те винаги се възхищават на стопанина си и се радват на всяко едно, дори и малко внимание от негова страна. Тази порода не умее да се сърди и е идеален домашен любимец за апартамент и за къща. Те имат много лесен характер, затова можете спокойно да си вземете този питомец, дори ако имате малки деца в семейството.

Дакел

Те са много предани, верни и активни кучета. За тях може да се каже, че сами си избират стопанина. Така например, ако не му харесате, тогава не разчитайте на приятелство от негова страна. Тази порода кучета е била специално отглеждана за лов на лисици. Благодарение на дългото си тяло, дакелът лесно ще се пъхне във всяка дупка. Те имат силна хватка и проявяват характера си по време лова, като дори са готови да се жертват. Освен това, те са много доверчиви към своя стопанин.

Джак Ръсел Териер

Джак Ръсел териер

Тази порода е много активна, жизнерадостна и предана. Обичат да правят пакости, да се веселят, да бягат и да играят без спирка. Лесно ще свикнат в дома и с радост ще играят с децата. Те са не просто отлични компаньони в утрешните ви разходки, но и са прекрасна охрана на дома. Лесно се обучават и възпитават, а освен това се поддават на дресиране. Ако обичате да водите активен начин на живот, тогава тази порода е прекрасен избор за вас, а в допълнение на предаността към стопанина, това куче има добър характер.

Както сами се убедихте, всяка една порода куче има свой характер. Важно е да вземате предвид това преди да решите да си вземете пале, но и да запомните че отглеждането на куче е голяма отговорност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest