Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да направим легло за кучето?

Как да направим легло за кучето?

Как да направим легло за кучето
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Всеки домашен любимец трябва да има свое местенце, където да може да си почива или просто да си полежи. Питомците също се нуждаят от уединение понякога и именно удобните кучешки легла са отличен избор за четириногите.

Дори и да не се сте особено сръчни, за около 30-60 минути ще можете и сами да направите легло за кучето си. Така няма да се налага да купувате легло в зоомагазин, където те често са доста скъпи. Освен това, само вие знаете отлично навиците на любимеца си и така ще можете да изберете оптималния и най-удобен размер за него.

За да се чувства вашия домашен любимец комфортно и уютно, вие трябва да помислите за всички подробности предварително. Едно от най-важните неща е размера. Така например, дори с изпънати напред лапи, той трябва да се помества идеално в своето кучешко легло.

Заедно с това, страничните части не бива да са много високи, тъй като кучетата обичат да наблюдават, а това ще им пречи.

Другото важно нещо са материалите. Те трябва да са достатъчно плътни, за да не се повредят много бързо. Не бива да използвате синтетични, тъй като те могат да предизвикат алергична реакция.

За летните дни, можете да направите допълнителен калъф за леглото от по-леки и естествени материали, за да не му е толкова горещо на кучето. За зимата съответно трябва да се погрижите за това любимецът ви да се чувства не само комфортно и уютно, но и да му е много топличко.

Куче спи в легло

Как да направите легло за кучето?

Най-лесният вариант е да направите кучешко легло във формата на възглавница. Най-елементарният вариант в случая е да вземете обикновена възглавница и просто да облечете подходящ калъф, а другият - да направите сами леглото на кучето си.

Необходими принадлежности:

- Подходящ материал;

- Конци, ножица;

- Парче сапун или тебешир, за да оразмерите;

- Линия

- Пълнител.

За създаването на универсална кройка, ще трябва да измерите кучето си с изпънати кучешки лапи. Можете да изчакате то само да се изпъне и да заеме необходимата поза. Към получените данни трябва да добавите 10 см. Оптималният вариант за четириногия ви приятел е 26-60 см.

За леглото тип възглавница ще имате нужда от кройка, която ще се състои от долна и горна част, които съответно да се съединят в страничните си части. Можете да го украсите с декоративна цветна лента.

Изработване на кучешко легло

И така, сложете материала с лице навътре и след това зашийте двете части, като оставите малък отвор, за да напълните с пълнежа. Ако имате машинка, можете да го направите с нея, а ако не - тогава и на ръка. След като напълните леглото, просто зашийте отвора.

Ето че вече и вашето куче си има свое собствено местенце, където да си почива и да се чувства комфортно. Можете дори да изработите две кучешки легла като едното да е в хола, а другото в кухнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest