Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Къде да сложим котешката тоалетна

Къде да сложим котешката тоалетна

Да сложил ли котешката тоалетна в банята?
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Когато опрем до избора на котешка тоалетна и се предполага, че сме взели най-разумното решение по този въпрос, считаме, че с това работата ни, свързана с нея, е приключила. Не бързайте толкова! Дори и да сте се сдобили с най-качествената и скъпа котешка тоалетна, ако я оставите на място, което не допада на вашия мъркащ домашен любимец, то не се изненадвайте, ако котката не ползва тоалетната.

Ясно ни е, че няма да я сложите в центъра на всекидневната си, но все пак ето върху какво трябва да помислите, когато решавате къде да сложите котешката тоалетна.

1. Повечето хора считат, че подобно на нас самите, котките търсят уединение, когато искат да свършат своята котешка работа. Да, мястото, на което ще поставите котешката тоалетна не трябва да е прекалено шумно, но в никакъв случай не трябва и да е прекалено уединено, още по-малко пък тясно.

2. Може да ви се струва чудесен избор да сложите котешката тоалетна в някой килер или перално помещение, но така котката ще бъде неспокойна. Както знаете, котките са диви животни, които не само че дебнат, но и са безкрайно предпазливи от това да не бъдат нападнати. Тоест, те трябва да имат шанс за бягство. Това означава, че мястото, на което ще поставите котешката тоалетна, е желателно да бъде открито.

3. По повод споменаването на факта, че мястото не трябва да е прекалено шумно, ще ви напомним и това, че пералното помещение би бил ужасен избор за място за котешката тоалетна. В никакъв случай не я поставяйте и в близост до миялна, сушилня и други шумни уреди, които използвате почти ежедневно.

Котешка тоалетна

4. Котешката тоалетна задължително трябва да е на съвсем различно място от това, на което поднасяте храната на вашия любимец. Все пак и на вас надали би ви било приятно да се храните до тоалетната чиния.

5. След като сте избрали най-подходящото място за котешката тоалетна, то не я местете. Котките мразят промяната, особено що касае разместването на мебелите. За тяхната собствена тоалетна да не говорим. При положение, че я размествате, изобщо не се учудвайте, ако котката започне да ходи по нужда навсякъде другаде, но не и в своята тоалетна. И няма да е виновна тя, а вие самите.

Виж още: Хигиена на котешката тоалетна и Как котката да ползва тоалетна

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest