Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-дружелюбните породи кучета

Най-дружелюбните породи кучета

Голдън ретривърите са дружелюбни кучета

Какво би могло да се подразбира под дружелюбни породи кучета, след като почти всяко едно куче, което е достатъчно обгрижвано от стопанина си, би се превърнало в дружелюбно?

Тук под дружелюбни породи кучета ще разбираме само онези, които по-лесно се привързват към всички членове на семейството, обичат децата (има неподходящи за деца кучета) и биха дали всичко от себе си само и само да ви зарадват. Ето 5 породи кучета, които са дружелюбни.

Голдън Ретривър

Това са кучета-душички, които са чудесни кучета за семейства с деца. Понякога дори изглеждат така сякаш се усмихват. Това обяснява факта, че има случаи, в които крадци са влизали в дома на собствениците на подобно куче и вместо да откраднат тяхното имущество, са отвеждали техния домашен любимец. Не само красиво куче, но и определено добродушно.

Бигъл

Бигъл

Единствената причина, поради която можете да се замислите дали е добра идея да се сдобиете с подобно куче, е че то е доста гръмогласно. Кучето лае на воля и явно харесва гласа си. Нашият съвет е да си затворите очите за тази подробност, а ако се наложи си запушете и ушите (образно казано). Освен този скромен недостатък, бигълите са едни от най-прекрасните кучета, с които можете да се сдобиете. Те се превръщат във верен приятел не само за онзи, който считат за свой господар, но и за неговите близки. Чудесно семейно куче!

Пудел

Мъжките кучета могат също да са доста гръмогласни, но и те са готови на всичко, за да защитят своето човешко семейство. Изискват доста внимание, но са много умни животинки и бързо ще ви се отблагодарят с добрината и предаността си.

Малтийска болонка

Малтийска Болонка

Подобно на котките, за които се смята, че имат способността да лекуват физическата и душевна болка на стопанина си, така и Малтийската болонка се е сдобила с подобна слава. По времето на Кралица Елизабет тази порода е била наричана и Утешителят. Повярвайте, има причина за това.

Кучета от смесени породи

Макар да ги наричаме улични-превъзходни, кучетата от смесените породи са едни от най-доброжелателните. Те могат да се превърнат във вашия най-добър приятел и то без особени усилия от ваша страна. Ако усетят, че са обичани, то те ще ви поставят на пиедестал. И то до края на живота си, безрезервно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest