miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кои са най-предпочитаните породи кучета

Кои са най-предпочитаните породи кучета

Хъски
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Избирайки си домашен любимец, трябва да се съобразите с много неща - размер, характер, способности към дресиране, физическа активност, дружелюбност и други. Важно е да се отбележим, че все пак кучетата имат и инстинктивна интелигентност. Това качество е генетично заложено във всяко едно животно, като така например едни кучета са отлични ловни породи, а други пазачи.

Съвкупността от характера на питомците, както и сложността при отглеждането и грижи за кучето, би трябвало да са едни от решаващите фактори при избора на порода. Запомнете обаче, че каквото и куче да си вземете, това е огромна отговорност.

А сега може да видите по-долу списък с най-предпочитаните породи кучета:

Йоркширски териер

Йоркширски териер

Те не са само джобни кученца, но и са истински компаньони. Ако решите да си вземете питомец от тази порода, трябва да помните, че той ще се нуждае много от вашите грижи.

Той пудел

Те ще са прекрасна охрана на дома ви, тъй като те като звънче ще съобщават на стопаните си за неочакваните гости по всяко време на деня. Както и по-големите си събратя, така и тази порода е много любопитна, игрива и съобразителна. Отличен избор са за семействата с малки деца, тъй като са много внимателни и добри, а също така обожават да си играят с малките членове на семейството.

Папийон

Папийон

Тази порода е декоративна и се отличава със своите големи умствени заложби и отлична съобразителност. Ако обаче не сте много активни, тогава тази порода не е за вас, тъй като те обичат дългите разходки и са много игриви. Можете да участвате с вашия любимец в състезания и различни конкурси, поради природните заложби на кучето, както външни, така и откъм умствените способности.

Сибирско хъски

Сините очи, заедно с телосложението на питомеца и окраската му го правят едно от най-красивите и предпочитани кучета в света. Породата е изключително умна и съобразителна, а също така много лесно се поддава на дресировка и възпитание. Има обаче своенравен характер и на моменти може да е дори инатеста. Обича активните разходки, но бъдете сигурни, че ако вземете това куче за домашен любимец, няма да съжалявате нито за минута.

Бултериер

Бултериер

Противно на стереотипите, породата има много весел нрав. Триковете му лесно ще развеселят дори и най-сериозните стопани. Безспорно понякога са по-упорити и дори инатести, но това няма да окаже негативно влияние на дресировката им. Важно е обаче да обърнете особено внимание именно на обучението и възпитанието от детството на кучето, тъй като все пак на тази порода е заложена генетично склонността към битки.

При избора си на порода кучета е важно да вземете предвид не само качествата на животното, но и вашите лични, за да отговаря темперамента на породата на вашия личен. Все пак ако не водите активен начин на живот, ще е глупаво да си вземете куче, което обича дългите разходки например. Именно затова винаги се съобразявайте с това, както и помнете че вземайки домашен любимец, вие носите отговорност за него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest