Miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Най-подходящите семейни кучета

Най-подходящите семейни кучета

Голдън Ретривър е подходяща порода за семейства
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Автоматичен повод за куче с фенерче - 5м до 15кг
26.00 лв.
Виж ››

Изборът на домашен любимец безспорно е отговорно решение, към което трябва да подходите внимателно, особено ако имате деца. Трябва да вземете предвид както колко свободно време имате на ден, така и темперамента и характера на кучето. Кои са най-подходящите семейни кучета?

Бигъл

През последните години тази порода кучета набира все по-голяма популярност при градските жители. Тези палета са с малки размери, а също така са много мили и забавни. Изключително подходящи кучета за апартамент с малки размери, но и не изискват някакви специфични грижи при отглеждането им. Много са доброжелателни и общителни към всички. Като именно поради това са чудесни кучета за семейство с деца. Не са агресивни и обичат да са в центъра на вниманието, както и да си играят с децата.

Бордер Коли

Те са сред най-умните кучета в света. Поддават се много лесно на обучение, а също така и на възпитание от ранна възраст. Идеални са за дресиране, а също така за участия в спортни надпревари или състезания. От друга страна, са много хитри и обичат да манипулират. Имат отлични физически възможности, но трябва да сте готови за постоянна активност.

За тях са крайно необходими редовните умствени и физически натоварвания. Не са агресивни и ще са прекрасен избор не само за верен приятел на семейството, но и като охрана на дома. Специалистите съветват да избирате тази порода кучета за семейства с деца на възраст около 6-7 години, тъй като те много обичат да си играя с малките членове на семейството и ще са прекрасни детегледачки за тях.

Колито е добро семейно куче

Голдън ретривър

Тази порода е известна със своята дружелюбност и преданост. Голдън ретривърите не са агресивни, а също така са много гальовни и добри дори към непознатите. Лесно ще се сприятелят с други животни, ако вече имате такива, както дори и с котките. Подобно на другите две, така и тази порода е много нежна към децата и никога не би ги наранила. Те с удоволствие ще си играят с най-малките членове на семейството, затова са подходящи кучета за семейство.

Мопс

Тези кучета са известни в цял свят и не само заради милата си муцунка, но и поради добрия си характер. Имат къси лапички и са с малки размери, поради което са отличен вариант за отглеждане в апартамент. Винаги могат да ви приповдигнат настроението и да ви помогнат да се усмихнете. Не са агресивни, много са спокойни и търпеливи. Не могат да се нарекат активни любимци, но това си има и своя плюс, ако нямате достатъчно време за дълги разходки с питомеца ви.

Тези кучета са познати на всички от цирковите си изпълнения и това, че много лесно се поддават на дресировка. Отличават се с високите си умствени способности и бързото обучение. Бързо схващат, какво се иска от тях и с лекота ще изпълняват вашите команди.

Мопс

Те са много нежни и дружелюбни, а също така не се нуждаят от дълги разходки и голяма физическа активност. Като единствен минус на тази порода може да се отбележи фактът, че ще се налага да отделяте малко повече време за грижата за козината им. Лесно се сприятеляват с децата и обичат да си играят с тях.

И не забравяйте, че носите отговорност за животните, ако сте решили да си вземете домашен любимец. Важно е, преди да вземете това отговорно решение, да прецените всички плюсове и минуси, както и дали ще имате достатъчно свободно време, за да се грижите добре за вашите питомци. А ако още не сте си взели такъв, разгледайте нашите обяви за страхотни домашни кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest