Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»От какви аксесоари се нуждае вашето куче

От какви аксесоари се нуждае вашето куче

Кучешко легло

За да расте вашето куче щастливо и радостно, то се нуждае не само от вашата любов и грижи, но и от някои кучешки аксесоари. Само добрите стопани ще се замислят с какво е важно да се запасят предварително. Ето и списък с необходимите аксесоари за кучета.

1. Купички за храна и вода - важно е те да са устойчиви на хлъзгане. Именно затова в идеалния си вариант е добре те да имат гумена основа, която ще предпазва именно от случайното хлъзгане на купичката. Трябва да се съобразите и с големината на кучето ви, тоест не бива да му купувате много малка купичка, ако питомецът ви е голям, както и обратното. Избирайте такива аксесоари, които са лесни за миене и за поддържане. Отличен вариант са пластмасовите или стоманените, тъй като няма как да се счупят. Ако кучето е по-високо и едро, тогава можете да изберете тези модели, които са закрепени на стойка.

2. Кучешко легло - важно е да се погрижите и за почивката на питомеца ви и това те да си имат свое си местенце за отдих. Те също имат нужда от комфортен и уютен кът, където да се уединят и да си починат след дългата разходка с вас в парка. Чисто визуално кучето ви не се интересува как ще изглеждат те, но важно е да са меки и удобни за любимеца ви. Старайте се да избирате такива, които се поддържат лесно и могат да се перат.

3. Играчки - както всяко едно домашно животно, така и кучето има нужда от редовни игри с вас или пък само, ако сте заети. Именно затова любимците ви също се нуждаят от играчки, с които да се занимават, ако им е скучно. Избирайте само безопасните и специалните играчки за кучета, които са меки и животното не може да откъсне част от тях и да я глътне случайно. При избора на играчка се съобразявате и с размера на вашето куче.

Разбира се, че това далеч не са всичките аксесоари, за които ще трябва да се погрижите, ако сте решили да си вземете куче. Ако сте по-изобретателни и креативни, тогава можете дори сами да направите на кучето си легълце или пък играчка. Само истински отговорните стопани за кучета ще се погрижат за комфортния и уютен живот на своите любимци.

Още идеи за кучешки аксесоари ще намерите в годната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати