miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Гранулирани храни - какво трябва знаем

Гранулирани храни - какво трябва знаем

Гранулирани храни - какво трябва знаем
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Гранулирани храни са много популярни днес и безспорно улесняват много живота на стопаните на домашни любимци. Не се налага да ги приготвяте, както се получава при храненето с натурални продукти, а също така се предлагат в много разнообразни вкусове и според възрастта на животното.

Предимства на гранулираните храни

1. Балансираност - това е един от най-големите плюсове на този вид хранене. Колкото и да се стараете сами да приготвите храната за вашето куче, вие няма да можете да вземете предвид всички нюанси като например дневната им нужда от различни вещества, витамини, минерали и други. Тази храна не трябва да се овкусява, както и да губите време за да я готвите.

Гранулирани храни

Също така все пак само специалистите знаят какво е съотношението на белтъци, въглехидрати и мазнини, от които се нуждае вашето куче. Именно затова спокойно можете да купувате сухата храна и да не се тревожите, че тя е опасна за вашия питомец.

2. Лечебност - гранулираната храна може да много полезна, ако например сега кучето ви боледува. Все пак знаем, че правилното хранене е в основата на бързия оздравителен процес. Така например, ако кучето ви има затлъстяване, сърдечни или кожни заболявания, тогава с помощта на тази храна също ще можете да се погрижите за по-бързото оздравяване на любимеца ви.

3. Икономия на времето - няма как да не признаем, че храненето на кучето ви с гранулираната храна е не само полезно, но и много удобно. Необходимо е само да се съобразите с вкусовите предпочитания на любимеца ви и неговата възраст. За всичко друго ще се погрижат производителите, които знаят от какви вещества се нуждаят животните, за да растат здрави и активни.

Гранулирани храни в магазина

Имайте предвид, че не бива да прехранвате вашето куче. Старайте се да му изградите дневен прием, а не да го прехранвате, тъй като това е много вредно за здравето на животното. Ако виждате, че то редовно оставя част от храната, тогава просто намалете порциите.

Гранулираните храни са много полезни, тъй като, както разбрахте, днес в тях се съдържа точното съотношение на всички полезни за организма на кучето вещества, минерални и витамини, за да расте любимецът ви здрав.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest