miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как да играем с кучето?

Как да играем с кучето?

Как да играем с кучето?
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Много от стопаните се интересуват как да играят с кучето си. Все пак днес много от хората водят, активен начин на живот, но това от своя страна, не бива да влияе негативно върху вашия домашен любимец, а именно да му обръщате малко време на ден. Вземайки си куче, вие носите отговорност за него и не само здравословно, но и като цяло.

Всеки стопанин на куче е длъжен да обръща внимание на своя четириног приятел и не само да играе с него, но и да се занимава, да го обучава и дисциплинира. Именно всичко това взето заедно помага на кучето да се развива правилно физически, както и да се укрепи неговата връзка със стопанина.

Играта с вашето куче може да е както в дома ви, така и навън. Ето няколко интересни игри за кучета.

1. Търсене на съкровище. Необходимо е просто да заровите любимата играчка на питомеца ви леко в земята. Отгоре можете да сложите пръчка с кучешко лакомство, за да може да се ориентира по-лесно.

Игра с малко кученце

2. Скачане през препятствия. Отлично място за това са спортните зони, където има някакви устройства. Ако сте на природа, то в случая можете да използвате дори падналите клони като вид препятствие.

3. Бягане между дървета. В началото ще трябва да покажете на любимеца си, какво се изисква от него и да минете самите вие препятствието, държейки лакомството. Ако правите тези игри доста често, тогава постепенно можете да увеличавате сложността.

Играйте с кучето си и му отделяйте достатъчно внимание всеки ден. Именно затова е важно да се замислите дали ще можете да правите това, преди да се решите да си вземете домашен любимец.

Добре е да му купите и специални играчки за кучета, които са безопасни за кучето и не могат да му навредят. На пазара ще намерите множество различни варианти, но е важно да намерите именно тези, които ще се харесат на вашия питомец.

Игри за кучета

Игрите, които ви дадохме днес за пример са само една малка част от възможностите. В домашни условия също можете да играете с вашето куче, криейки предмети или просто да му хвърляте топка, а то да ви я носи. Бъдете сигурни, че четириногия ви приятел ще оцени всяка една минута проведа с него и ще ви се отблагодари с много любов и преданост.

Помнете има някои игриви породи кучета и такива, които са по-мързеливи. Сред активните кучета са голдън ретривър, джак ръсел териер, дратхаар, дакел. Мопсът например обича да си почива повече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest