Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Кои са бойните породи кучета

Кои са бойните породи кучета

Кои са бойните породи кучета

Английски Мастиф

Той е много едро животно. Отдавна се е прославило като победител в боевете между кучета, а дори и с хора. Той има кротък нрав, стриктно изпълнява команди, проявява търпимост, привързаност и послушание. Английският мастиф е добро куче пазач. Може да бъде агресивен, затова му е нужна добра дресура.

Американски Стафорширски Териер

Той има остър ум и е съобразителен, но може да бъде упорит и настоятелен. Проявява любов и спокойствие към децата. Той се нуждае от умствено и физическо натоварване. Лесно се поддава на обучение, не проявява агресия към хората. Ако бъде възпитан правилно ще заобича децата и другите домашни любимци.

Американски Булдог

В миналото той е гонел и убивал едрият рогат добитък във фермите. Също е участвал и в кучешки боеве, но след забраната на такива мероприятия, кучето е селектирано с мопс. След това то става вярно, умно и издържливо. Има инстинкт на ловец. Може да стане агресивно, когато подуши кръв.

Английски Булдог

Английски булдог - бойна порода куче
Снимка: cnn.com

В миналото той е участвал в боеве предимно в Европа. Бил е популярно бойно куче и често е побеждавал благодарение на своите физически показатели. Известен е със своето упорство и обидчивост. Може да бъде несдържан и нетърпелив. Понастоящем той е загубил своите бойни качества. Нужно му е постоянно физическо натоварване и обучение.

Японска Акита Ину

Породата е известна от много векове като бойно куче. В минали времена са го използвали не само в битки, но и за лов. Отличава се със своята агресивност към непознати хора и други животни. Това животно трудно се поддава на обучение, защото проявява самостоятелност, но е предано на стопанина си.

Бултериер

Той е известен в цяла Англия като боец и пазач. Агресивен и подозрителен. Проявява интерес и става нападателен при миризмата на кръв. Тези качества са му по рождение. Отличава се със своята сдържаност, вярност и покорство.

Дог Бордо

Това е куче, чиито прародители са участвали в гладиаторски сражения. Той е отличен следотърсач и е използван за бойно куче в Римските войни. Агресивен, безстрашен и настойчив. Може не само да хване друго куче или животно, но и да го нахапе до смърт.

Бандог

Той е кръстоска между питбул териер и неаполитански мастив. В миналото е участвал в лов и е бил използван за пазач. Неговият характер се отличава с внимание и преданост. Дог Бордо е безстрашен и издръжлив, но проявява злоба спрямо непознатите.

Испански Алано

В момента се счита за почти изчезнала порода куче, която кинолозите се опитват да възстановят. Тази животни се отнасят към категорията ловните кучета и са известни като упорити и непобедими бойци. Дресировката им е трудна, но за сметка на това се слави със своята съобразителност.

Стафордширски Бултериер

Стафордширски бултериер е бойно куче
Снимка: Lindasay Pixabay

Той отдавна не се използва в боеве, но при вида на кръв или кучешко сбиване лесно може да се впусне в боя. Лесно и бързо се дресира. Податлив е на нови команди. Проявява жестокост и може да нахапе противника си.

Кавказка Овчарка

Тя се използва не само за боеве, но и за охрана. Тя е подозрителна, умна и лесно се поддава на дресура. С лекота може да подгони човек или друго животно и да направи, така че те да попаднат в капана ѝ. Породата Кавказка Овчарка изисква постоянно физическо натоварване, а тренировката и дисциплината са задължителни. В противен случай кучето може да нападне собственият си стопанин.

Канарски Дог

Той е популярно бойно куче с големи размери, селектирано на канарските острови. Отличава се със своята внимателност и агресия към непознати. Притежава отлични качества на куче пазач. Може да участва в боеве, само и единствено след продължителни и целенасочени тренировки.

Кане Корсо

Кане Корсо е бойна порода куче

Прословут пазач и следотърсач. Ако е трениран за това, Кане Корсо може да стане истински убиец. Бойните качества зависят не само от възпитанието, но и от гените, които кучето носи. Ако родителите са били бойци, то с минимални тренировки и дисциплина вашето куче ще се превърне в такова.

Късокосмест Неаполитански Мастиф

Днес той се използва предимно като куче пазач и защитник на семейството. Той проявява непреодолима ревност, която преминава в агресия. За боеве и схватки се нуждае от дълго и продължително обучение, жестока дисциплина и постоянни физически натоварвания. Предан и внимателен е към стопанина си.

Американски Питбул Териер

Това куче е представител на най-опасната бойна порода. Отличава се с верността, предаността и добрата си памет. Американски Питбул Териер се превръща в боец и убиец, само при липса на възпитание. Леко се поддава на дресура, но проявява агресия към децата.

Тоса Ину

Това е разновидност на японския мастиф. Породата е създадена специално за боеве. Дресировката и следва стриктни правила и техники на водене на боя. Всичко това и е заложено генетично. Мощно и издържливо куче, което доста често побеждава. Поради своята упоритост, то се нуждае от жестока дисциплина и дресура. Проявява огромна агресия спрямо други животни и кучета.

Тибетски мастиф

Тибетски мастив е сред бойните породи кучета

Специално създадена порода за защита и охрана. Той не е агресивен, но не обича непознатите хора. Проявява независимост спрямо стопанина си, затова се нуждае от постоянно възпитаване. Без дресура става агресивен, а общуването му с други кучета в затворено пространство е невъзможно. Трябва да бъде сам.

Френски Булдог

Отличава се със своя весел характер, дружелюбност и преданост. Той има качества на отличен пазач, но не обича други животни. Бойните му качества се възпитават, но много зависи и от това дали родителите му също са били бойни кучета. Не е агресивен.

Фила Бразилейро

Това е голямо куче, чиято агресия и чувството му за защита на стопанина са вродени. Трудно се контролира на обществени места, нуждае се от постоянна тренировка и възпитание. Кучето винаги е в готовност да защитава стопанина и семейството му. Не обича други животни. В бой преимуществото му е големият размер.

Шар Пей

Той се счита за една от най-древните породи бойни кучета. Може да бъде и отличен пазач. Отличава се със своята независимост и любов към семейството. Агресията му се проявява към обкръжаващите ни хора и е възможно да ги нападне. Трябва постоянно да бъде подлаган на тренировка, на която той за съжаление трудно се поддава. За да участва в боеве, трябва от рождението си да придобие злоба и издържливост, които по принцип му лисват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest