miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как се грижим за козината на голдън ретривър

Как се грижим за козината на голдън ретривър

Козината на Голдън Ретривър е мека
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
Виж ››

Както може би и сами се досещате по името на породата, голдън ретривърите са известни със своята златна козина, която заедно с това е доста гъста и мека.

За да е винаги красива и блестяща козината на голдън ретривърите, вие трябва редовно да я решите и да я оформяте. Заедно с това тези кучета са известни с предаността си, добрия си характер и безрезервната си обич към стопанина.

Благодарение на тези си качества, както и красивия външен вид на животните, те често се вземат за домашни любимци.

И така, както вече разбрахте, грижата за козината на голдън ретривърите е много важна. Ето и как да правите това в няколко лесни стъпки:

1. Разрешете питомеца си от главата до петите. Отделете повече внимание на местата, където тя може да оплете и е по-гъста. Трябва да правите това не по-малко от един път седмично, а най-добре да е всеки ден.

Голдън Ретривър

2. Премахнете внимателно оплетените места. Най-лесно и безболезнено за кучето ще направите това, ако го направите с ножичка. Ако обаче решите любимеца си всеки ден, тогава тези ситуации ще са много редки.

3. Къпете кучето си с качествен кучешки шампоан. По-добре е да използвате тези продукти, които ще ви помогнат лесно да разплетете козината на кучето им след това. За целта просто насапунисайте козината им и внимателно измийте пяната. Избършете ги с хавлия и ги изсушете със сешоар, но на ниска температура. Ако в момента нямате възможност да изкъпете любимеца ви, тогава можете да използвате сух шампоан.

4. След като сте изкъпали четириногия си приятел, внимателно го срешете. Така ще поддържате козината на голдън ретривъра мека, блестяща и красива. Ако ще го подстригвате леко, тогава можете да използвате специални филиращи ножици.

Куче Голдън Ретривър

5. Винаги отделяйте внимание и на местата, където често се оплита козината им, поради това че е по-дълга - около ушите, опашката, лапичките. Внимавайте да не нараните кучето и се старайте да правите това много внимателно.

В края на хигиенните грижи за породата голдън ретривър можете да почистите очите и ушите им. За целта можете да използвате памучни тампони, които да са напоени с минерално масло, но внимавайте много то да не попадне в очите на питомеца ви. Също така е важно редовно да подрязвате ноктите на кучето.

Грижете се за вашето животно всеки ден и не пренебрегвайте важността на хигиенните навици при кучето. Само така те ще са винаги с блестяща козина, а и ще са ви благодарни за старанието, което полагате за тях при оглеждането им.

Ако все още нямате голдън ретривър и желаете да си вземете такъв, разгледайте нашите обяви за гълдън ретривър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest