miau.bg»Статии»Рибки»Отглеждане на Рибки»Какви рибки да сложа в аквариума?

Какви рибки да сложа в аквариума?

Какви рибки да сложа в аквариума?

Ако за първи път ще си взимате аквариумни рибки и сте начинаещ акварист, тогава е по-добре да се спрете на лесните за отглеждане рибки.

Често обаче се получава, че отивайки в зоомагазина, виждате някакви много красиви аквариумни рибки и ги купувате, но без да се замислите дали са подходящи за вас и дали не са много сложни в отглеждането си.

Какви рибки да сложим в аквариума?

Молинезия

Симпатични и ярки рибки, които имат интересна разцветка. Те са идеален вариант, ако сте начинаещ акварист, тъй като с тях е трудно да сгрешите.

Гупи

Гупи
Снимка: Zucky123/pixabay.com

Те са популярни аквариумни рибки. Причината е, че се отглеждат сравнително лесно. Подходящи са за първи домашен любимец. Чудесен избор за аквариумни рибки.

Малка тропическа риба

Мъжките имат много ярко оцветяване, докато женските не са толкова красиви. Те са изключително спокойни аквариумни обитатели, които не са взискателни по отношение на грижите за тях. Живеят около една година и не бива да се отглеждат в един аквариум с по-едрите и агресивни рибки.

Златна рибка

Златна рибка

Има много различни разновидности на тази рибка. Отличават се с много красивата си окраска и не са претенциозни към храната и температурата във водата, но все пак предпочитат тя да е около 18 градуса. Златните рибки живеят средно около 15 години.

Мраморни гурами

Любопитни рибки с интересна петниста окраска. Миролюбиви са към другите жители в аквариума и достигат на дължина около 15 сантиметра. Въпреки не малкия си размер, те не са агресивни и са доста плашливи, затова е важно да изберете техните съседи много внимателно. Всеядни са и живеят около 7 години, а също така лесно се размножават.

Хелери

Хелер

Тези аквариумни рибки се размножават лесно и ако сте усърдни с отглеждането им, ще се радвате на добра популация.

Като цяло, ако не сте сигурни че можете да се грижите добре за новите си питомци, тогава трябва да се замислите много добре за тази крачка. Изборът на аквариумни рибки е много отговорно решение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest