miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как се гледа ирландски сетер?

Как се гледа ирландски сетер?

Ирландски сетер
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Ирландския сетер е голяма, активна и любвеобилна порода кучета, която има много добър и миролюбив характер. Отличен вариант е за младите семейства, които водят активен живот. За възрастните хора обаче не е препоръчително да гледат такова куче, тъй като е много активно и това ще е натоварващо за тях.

Те не са агресивни и обичат децата, които лесно се сприятеляват с тях. Привързват се лесно към човека и са много верни на стопанина си. Не може да се постигне пълно послушание, тъй като кучето винаги ще има свое мнение и понякога няма да е съгласно с вас.

На определена възраст активността на породата може дори да доведе до малък хаос в дома и дори до кражби на храна. За да не се случи това, трябва да обръщате нужното внимание на кучето, да удовлетворяват потребностите му за активно ежедневие и да го възпитавате от малко. Трябва да знаете отлично как се гледа ирландски сетер.

Куче ирландски сетер

На височина мъжките достигат около 58-67 см, а женските кучета - 55-62 см. Допустимото тегло при първите е 30-35 кг, а при другите - 25-30 кг. Главата има удължена и овална форма, а козината е дълга.

Като цяло ирландският сетер е много миролюбива порода с леко своеобразен характер. Те са енергични и много активни, затова тази порода е най-добре да се взема за хората, които не обичат заседналия начин на живот.

Не са агресивни към другите кучета или новите хора. Именно затова не са подходящи за куче-пазач, тъй като сетера не е подозрителен към непознатите.

Не може да се каже, че се отличават с безпрекословно послушание, но въпреки това стопаните на тези кучета смятат, че те са много интелигентни и лесно се поддават на дресировка и възпитание. Кучето много добре се отнася към децата и никога няма да си позволи дори и случайно да изплаши малките членове на семейството.

Отглеждане на ирландски сетер

Сприятелява се лесно с новите четириноги членове на семейството, което не никак малък плюс, ако обичате животните и планирате да вземете още един питомец.

Ако сте решили да се сдобиете с верен приятел, тогава няма да съжалявате, ако изберете ирландски сетер - разгледайте нашите обяви за ирландски сетер. Те лесно се привързват към стопанина си и ще са ви много верни. Обичат ласките и вниманието. Ако обаче нямате възможност да отделяте много време на кучето или често отсъствате от дома, тогава тази порода не е за вас. И отглеждането на ирландски сетер ще ви се стори трудно начинание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest