Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на чихуахуа

Характер и поведение на чихуахуа

Характер и поведение на чихуахуа

Кученцата от породата чихуахуа са много сладки и мили, подобно на мини померан, пинчер, пекинез, мопс, йоркширски териер. Те винаги предизвикват искрен възторг и умиление. Ако и вие планирате скоро да си вземете куче, тогава е добре да сте наясно с особеностите на породата и какъв е характерът на кучетата чихуахуа.

Кучетата от тази порода са символа на Мексико. Името им идва именно от щата Chihuahua, където в древен храм археолозите са намерили статуи на тези кучета.

По характер чихуахуа са изключително комуникативни, спокойни и безобидни, като също така бързо се адаптират към новите условия. Благодарение на тези си качества, те могат лесно да идват с вас, ако пътувате. Бързо се привързват към членовете на семейството, но в качеството си на стопанин избират само един човек и остават верни на него.

Хранене на чихуахуа

Характерно за чихуахуа е, че представителите на тази порода обичат да са в центъра на вниманието и имат нужда от много любов и ласки. Те са много подвижни, активни кучета и весели любимци, но също така понякога имат нужда от тишина, но и стопанина трябва да е до тях.

Те не разбират, че са малки и са много безстрашни. Могат дори да са агресивни кучета към чуждите хора и трудно ги приемат. Именно затова са добри кучета пазачи на дома, тъй като още с доближаването до вратата на непознат човек, ще започнат да лаят много силно.

Поддават се лесно на възпитание и се смята, че ако ги обучавате от малки, то те ще разбират доста от нещата като 4-5 годишно дете. Много са комуникативни и обичат да си играят с членовете на семейството. Един от основните проблеми, с който се сблъскват стопаните на чихуахуа е безпричинен кучешки лай, недружелюбно отношение към новите хора в обкръжението и опитите си да са лидери в семейството.

Всичко това по една или друга причина може да ви достави много неудобства, затова е важно веднага да започнете да възпитавате кучето. Като цяло по поведение чихуахуа са много съобразителни и с правилния подход и възпитание на чихуахуа, няма да ви създават почти никакви проблеми.

Кученце чихуахуа

Ако имате деца, те ще са особено щастливи от появата на новия член в семейството. Ако се чудите дали да си вземете мъжко или женско куче, тогава е важно да знаете че мъжките се поддават малко по-сложно на дресировка и възпитание, маркират територията си и са по-конфликтни. Със сигурност обаче, ако решите да си вземете чихуахуа, няма да съжалявате. Те са много приятелски настроени и с тях никога няма да ви е скучно.

Ако вие искате да се грижите за подобно дребно куче, вижте нашите обяви и цени за чихуахуа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest