Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Когато кучето яде изпражненията си

Когато кучето яде изпражненията си

Куче яде изпражнения
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Ако имате куче, тогава сигурно сте забелязали, че понякога по време на разходката ви, то може да иска да изяде изпражненията си. Разбира се, че подобни пристрастия на любимеца не са особено приятни. Ако трябва да говорим чисто статистически, 17% от кучетата на планетата редовно ядат своите или чужди изпражнения, а около 85% от питомците понякога грешат с този навик. И така, защо кучето си яде изпражненията?

1. Копиране на поведението на майка си. Когато кученцата са малки (до 1 месец), майките често изяждат техните изпражнения. Именно затова, пораствайки, те започват да имитират това поведение.

2. Глад. Понякога кучето може да изяде фекалиите си банално просто защото е гладно. Стопаните понякога могат да забравят да го нахранят, ако са много заети с някакви ангажименти.

Куче и котка

3. Съперничество с котката. Ако любимеца ви греши с този навик понякога, възможно е просто така той да се опитва да покаже кой е шефът в дома, колкото и странно да звучи за нас това. Както е известно, тези животни често маркират територията си, като именно затова кучето може да се опита бързо да премахне следите от котката, показвайки така, че тази територия принадлежи на него.

4. Стрес. Той може също да е фактор за това кучето да яде изпражненията си, като например дългото отсъствие на стопанина, преместване, продължително пътуване и други. Понякога и самият стопанин може да предизвика това, карайки се на кучето и дори биейки го, ако е направило беля и така от страх да изяде акото си.

5. Недостатъчно внимание. Ако рядко играете с кучето си и не му обръщате внимание, тогава не се учудвайте, ако забележите този навик при любимеца си. Така той може да се опитва да привлече вниманието ви.

6. Скука. Ако четириногият ви приятел скучае, като например, ако е затворен за дълго време в дома, тогава може отново да изяде изпражненията си.

Скучаещо куче

Старайте се да отделяте повече внимание на кучето си, както и винаги да е нахранено. Опитвайте се да го разсеете от този вреден навик, купувайки му кучешки играчки. Също така, ако забележите, че навън любимецът ви иска да изяде фекалиите си, тогава не бързайте да му се карате и да го стресирате. Просто го обучете на командата Не! например.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest