Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Хранене на бременна котка

Хранене на бременна котка

Хранене на бременна котка

Котките, подобно на другите живи организми, увеличават храната по време на бременност. Апетитът им е по-голям и се нуждаят от по-големи количества и по-разнообразни хранителни вещества, за да осигурят развитието на малкия организъм в тях.

За стопаните на бременна котка е новост грижата за домашната любимка, която очаква поколение. Затова те трябва да спазват насоките за хранене на бременна котка. През шестдесет и петте дни, докато писаната очаква малките си, тя се нуждае от пълноценно и разнообразно меню. Количеството е около 1, 5 до 2 пъти повече, но не се препоръчва да се увеличава големината на порцията, а броя хранения. По средата на бременността те би трябвало да са 4-5 на ден.

Тези животни имат малки стомахчета. През началните 15 дни храненето е както при всяко възрастно животно, като може да се увеличи с 10 процента при по-слаба бъдеща майка. От третата седмица на бременността на котката нуждата от храна вече нараства до 2 пъти. След 7 седмици охотата за ядене може да намалее. Този процес обаче зависи от породата, размера на бебетата и характерните особености на майката.

Освен променените количества е необходимо храната да отговаря на изискванията за повече белтъчини, витамини, минерали и микроелементи. Качеството на котешката храна през първия месец е по-важно от количеството. От началото на четвъртата седмица протеините в храната трябва да нараснат, за да задоволят нуждите на бебешкия организъм.

Бременна котка

Храненето през този период е добре да се следи внимателно от стопаните, за да не се достигне до прехранване на бременната котка. Този процес се регулира най-добре като се намаляват порциите и се увеличава броят им.

Важно е какъв тип храна се дава на бременната котка. В сухата храна, която се намира в магазините, са предвидени всички необходими компоненти за бъдещата майка. Но тези, които са избрали натурално хранене на котката, е добре да предвидят необходимите промени в храната. Те трябва да осигуряват хранителните вещества, от които тя се нуждае през този около 3-месечен период.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest