miau.bg»Статии»Живини»Куче роди цели 21 кученца

Куче роди цели 21 кученца

Мариана В.Мариана В.
Джедай
733
Куче роди цели 21 кученца
Снимка: SWNS.COM
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

За майчината любов на кучетата сме чували, но едно куче успя да счупи всички рекорди, след като даде живот не на дузина, а на почти две дузини сладки палета.

Мери Джейн, която е мелез между датски док и американски булдог, е родила по естествен начин 21 малки, съобщава гордата собственичка Джоан Хайн.

Първоначално собствениците на Мери Джейн били подготвени за шест или осем кученца, но с наближаването на термина ветеринарът ги предупредил, че има вероятност броят на кученцата, които ще се родят, да надвишава тази бройка.

Нищо не предвещавало обаче, че броят на кученцата ще е толкова голям.

След като преминал първоначалния шок на собствениците на кучката, пред тях възникнал още един въпрос - дали постижението на Мери Джейн има аналог - т.е. Има ли друго куче, което да е родило толкова много кученца наведнъж.

Справка с книгата на рекордите на Гинес показва, че най-много кученца наведнъж е родила неаполитанският мастиф Тиа, която обаче не ги е родила по естествен начин, а с помощта на секцио.

Въпреки усилията на собствениците на Мери Джейн шест от родените от нея кученца починали и сега тя има да се грижи за останалите 15 палета.

Кучето, което роди цели 21 кученца
Снимка: SWNS.COM

В помощ на майката героиня е неотлъчно нейната стопанка Джоан, която толкова много се радва на кученцата, че дори спи в кухнята, където е настанено голямото семейство.

А майката героиня има нужда от цялата помощ на света, защото малките наследници имат нужда от хранене на всеки два часа.

В грижите за палетата помагат и останалите членове на семейството на Джоан - в храненето се включват баща ѝ Стив, брат ѝ Мат и дори нейният приятел Лиъм.

Едно от големите предизвикателства пред стопаните на многолюдното семейство е да намерят дом за всяко от оцелелите кутрета. Засега с грижовни родители са се сдобили само две от кученцата, които в скоро време ще замитат в Ротердам.

Стопаните на Мери Джейн са взели тежкото решение да я кастрират, защото се опасяват, че при евентуална повторна бременност броят на кученцата може да е дори по-голям.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest