Miau.bg»Статии»Кучета»Здраве на Кучето»Защо кучето не яде?

Защо кучето не яде?

Кучето не иска да яде
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Поне веднъж в живота си всеки стопанин се е сблъсквал с безапетитие при кучетата. Причините за това могат да са различни, както напълни естествени, така и патологични. Важно е добре да познавате питомеца си, за да можете да ги отличите.

Дали е опасно това състояние и колко, зависи в голяма степен от неговото физическо състояние. Здравото животно, което регулярно поема храна и вода, може да не се храни до 14 дни и то само при условие, че пие достатъчно вода. Разбира се, че ако забележите намален апетит при питомеца си, веднага трябва да предприемете мерки и да посетите ветеринар, а не да чакате, че нещата от само себе си ще се оправят.

Ако обаче редовно прехранваме кучето си, което е много вредно за него, тогава не се учудвайте че то невинаги има апетит. Това е напълно нормално и естествено. Стресът и просто лошото настроение на домашния ви любимец също може да окаже влияние. В случай обаче че кучето е весело и игриво, тогава не се тревожете. Дори и хората невинаги имаме апетит и това е напълно нормално и за животните.

Защо кучето не яде?

Продължителното гладуване е опасно за всички породи кучета. Причините кучето да не яде, както казахме, могат да са различни. Част от тях са свързани с характера и образа на живот на животното, битовите ситуации и климатичните условия. Тези фактори са лесни са премахване, ако стопанинът внимателно следи за състоянието на четириногия си приятел. Много по-трудно е да се справите с тези проблеми, в случай че гладуването е провокирано от болест. Ето и какви са основните причини кучето да не яде:

Болните кучета не ядат

- Стрес при кучето;

- Изменение на рациона;

- Нарушена терморегулация;

- Полов инстинкт;

- Бременност;

- Следродов период;

- Наличие на паразити при кучетата;

- Отравяне на кучето;

- Поглъщане на чуждо тяло;

- Вирусни инфекции;

- Заболявания на бъбреците, черния дроб;

- Реакция на некроза.

Ако кучето не яде, потърсете ветеринар

Някои от тези състояние са особено опасни за здравето на кучето ви, затова е особено важно да следите за неговия апетит и ако забележите, че той е намален или липсва изцяло, тогава задължително трябва да посетите ветеринар. Само след правилните изследвания ще може да се даде точна диагноза и каква е причината за това.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#325377
Някой може ли да ме напътства какво да правя кучето ми не яде опитах с апсолютно всичко кучешка храна,всякакъв вид колбаси,прясно мляко,папарка с кисело и прясно мляко…единствено само вода виждам че това не е нормално но иска да опазя самообладание не искам да пребързвам за ветеринар кучето ми е порода мини Йорки на 7 месеца ще се радвам ако получа някой съвет от вас
9
0