miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Кучетата ядат ли трева

Кучетата ядат ли трева

Кучетата ядат ли трева
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Домашните любимци са хищници по своята си природа, но въпреки това много често животните ядат трева. По този начин те стараят да запълнят недостига на микроелементи или витамини.

Това е и начин да извършват един вид почистване на храносмилателната система.

От друга страна, е важно да знаете, че тази потребност в очистване може да възникне в резултат на различни причини и е важно да обърнете внимание на това. Може да се касае и за някои кучешки заболявания.

Ако кучето яде трева, това би могло да бъде и сигнал за собственика на питомеца, че нещо не е наред с неговия организъм.

Защо кучетата ядат трева?

Кучето може да яде трева по различни причини, основните са няколко.

Ако често храните кучето си с по-тежка и мазна храна, тогава то ще яде трева именно, за да си помогне и да облекчи състоянието на дискомфорт вследствие на приема на такива продукти. Именно затова е важно да знаете, какви са полезните и вредните храни за кучето.

Възможно е и кучето да е глътнало нещо по време на разходката ви. Ядейки трева, той ще се опитва инстинктивно да предизвика гадене, за да се избави от него.

Други сериозни причини могат да са:

Причини кучето да яде трева

- Стомашен дискомфорт при кучето - кучетата ядат трева, когато усещат болка и неразположеност в стомаха. Може да става дума за гадене или газове при кучето. Чрез тревата, любимците си намират естествен лечител на това неприятно състояние.

- Дефицит на фибри при кучето - хранейки се небалансирано и нездравословно, животното ще изпитва дефицит на фибри, които са необходими за нормалното функциониране на тялото.

В търсенето на заместител, то инстинктивно яде трева, за да си набави липсващите елементи. Интересен факт е, че кучетата които се хранят гранули, по-рядко ядат трева или дори отказват да ядат.

От друга страна, тези, които се хранят с домашна храна за кучета, често се опитват така да запълнят липсата на фибри.

- Недостиг на витамини и минерали при кучето - това е основателна причина кучето да яде трева. И тук, ако кучето ви яде гранули, тогава по-рядко ще усеща нуждата да яде трева.

Не ви съветваме да купувате най-евтините гранули, тъй като при тях често дозата на необходимите градивни елементи за домашния ви любимец е под дневната норма.

В заключение ще добавим, че основната причина питомецът да има нужда от това да яде трева е именно неправилното хранене на кучето. Ето защо е важно да следите веществата, които то получава чрез храната, която му давате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest