miau.bg»Статии»Кучета»Любопитно за кучетата»Характер и поведение на Немската овчарка

Характер и поведение на Немската овчарка

Характер и поведение на Немската овчарка
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

През 1895 година двама германци започват работа по селекцията на породата. Единият от тях е капитан в немската армия – Макс фон Щефаниц, той пръв регистрира новата порода кучета под името Немска овчарка.

Идеята му е била да създаде полезно и интелигентно куче и усилията му се увенчават с успех. Въпреки че тази порода е смесица от различни видове овчарски кучета, през вековете се е доказала и в много други области.

По време на Първата световна война са използвали Немската овчарка за откриване на ранени войници и извършване на куриерски услуги. Много хора от съюзническите войски били впечатлени от уменията на кучето и след края на войната, някои от тях взели такова животно със себе си у дома. По този начин породата се е разпространила в различни държави.

Немските овчарки са големи и силни животни - теглото им е между 55 и 60 кг. Отглеждането на Немска овчарка в апартамент е подходящо, кучето се нуждае от голямо физическо натоварване.

Продължителността на живота при Немските овчарки е между 12 и 14 години и е добре да имат опитни стопани.

Какво трябва да знаем за характера и поведението на Немската овчарка?

Немските овчарки са силни, уверени в себе си и решителни кучета. Те са безстрашни защитници и лоялни кучета.

Признавайки ви за свой стопанин, Немската овчарка винаги ще се опитва да ви угоди и ще се бие за вас до смърт, а тя има достатъчно сили и решимост за това. Предпазлива е по отношение на непознати и се нуждае от време.

Много хора считат породата за изключително служебно куче, което се използва за охрана, но в повечето случаи не знаят, че Немските овчарки могат да бъдат семейни кучета. Ако са преминали подходящо обучение Немските овчарки, те се превръщат в надеждна охрана и любящи приятели едновременно.

Кученце Немска овчарка

Кучетата съжителстват с деца, а също и с други домашни животни. Не е желателно дълго време да остават сами, защото изпитват силна нужда постоянно да общуват с човека. Немските овчарки имат спокоен характер. Правилно обучение на Немската овчарка ще ви гарантира доброто поведение на кучето.

Немските овчарки са подходящи за работа и техните качества могат да бъдат използвани дълги години. Те служат в полицията, помагат на спасителите и облекчават живота на слепите и глухите, като кучета водачи. Техният ум, обоняние и сила винаги им помага при изпълнението на всякакви задачи.

Немската овчарка трябва да се разресва два пъти в седмицата. Ако не се грижите за козината на кучето, домът ви ще се напълни с множество къси косми. Несресваната продължително време козина, става на расти. Подстригвайте я при задните лапи на кучето, за да не се сплъстява.

Къпете Немската овчарка само един или два пъти в годината, защото честото къпане на кучето може да причини загуба на натуралните масла и изтъняване на козината. При сресването пада много голяма част от излишната козина.

Немската овчарка е силно и спортно куче. Тя се нуждае от голямо физическо натоварване. Големият двор за бягане и ежедневните разходки я поддържат в добра физическа форма. Нейният интелект изисква постоянно умствено натоварване, затова неспиращата дресировка на кучето е силно необходима, освен това тя ги обезпечава с достатъчно физическо натоварване.

Немската овчарка е една от най-умните и подходящи за обучение породи кучета. То трябва да започне от ранна възраст. В процеса на обучение се залага на търпението и последователността. Подхода трябва да бъде твърд от самото начало, но не жесток, защото кучето може да стане упорито и непослушно. По-добре е да проявите търпение към него и да го поощрявате за усилията му.

Хранене на Немска овчарка

Много хора смятат Немската овчарка за агресивна, но такова поведение е резултат от целенасочено обучение. Тя винаги ще защитава своя стопанин и членовете на неговото семейство и ще се отнася с внимание към непознатите. Това е куче, което не е агресивно по своята природа.

Ранната социализация е силно необходима. Немската овчарка интуитивно разбира вашата реакция към чужди хора, които се приближават към вас или идват в дома ви. Когато разбере вашето отношение към гостите, тя на момента ще коригира поведението си и ще стане приятел на вашите приятели.

Ако обаче почувства, че вие сте обезпокоени от нещо, тя ще стане ваш защитник, тъй като усеща тази необходимост. С времето Немските овчарки се научават много добре да разбират своя стопанин и адекватно да реагират на обстоятелствата. Когато това се случи вие можете напълно да им се доверите.

Немската овчарка има огромно чувство за хумор, с което можете много да се забавлявате. Тя е много добър бегач на дълги разстояния с голяма издържливост. Ако обичате дългите разходки и планинските преходи, това куче ще стане вашия любим компаньон в тези ви занимания.

Вече познавате характера и поведението на Немската овчарка. Ако и вие сте се влюбили в това невероятно куче, вижте нашите обяви и цени за Немска овчарка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest