Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Защо кучето лае през нощта

Защо кучето лае през нощта

Кучето лае през нощта
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Вие обичате своето куче, но сега, когато лае през цялата нощ, не го обичате. Да, ние ви разбираме. Преди да се скараме на кучето си, струва да разберем защо вашият пес е вдигнал такъв шум в разгара на съня ви. Споделяме с вас няколко тайни. Ако във вашия дом липсват обекти, които да тревожат кучето, значи то просто иска да ви каже нещо. Ние ще ви разкажем за невероятните причини кучето да лае нощем.

На кучето му е скучно

Вие ще се удивите, но както на хората, така и на вашия питомец може да му стане скучно и тогава той започва да си измисля занимания. Ако всички спят дълбоко, наблизо няма играчка или храна и четириногия ви приятел няма с какво да се развлича, тогава той започва да лае.

Самотно му е

Болшинството от кучетата обичат да прекарват време със стопанина си, а неговото отсъствие може да стане прекрасен повод да започне то да лае.

Питомецът ви е изплашен

Кучето може да лае, защото е самотно

Напълно е вероятно вашият любимец да се е изплашил от някакъв шум или просто да му се е привидяло нещо. На кучетата, които живеят в двор, често им се струва, че минаващите покрай тях хора са опасни. Особено през нощта, когато на страха очите са големи.

Кучето съобщава за опасност

Вероятно сте чували за спасени хора от кучета. Напълно е възможно в момента вашият питомец да се занимава с това – пази ви. Ако усети миризма на дим или отровно вещество, ще съобщи за това чрез лай.

Привлича вниманието ви

Вие сте забравили да погалите кучето си, а може би купичката му за вода е празна. Кучешкият лай непременно ще ви напомни за това. Чрез лая кучето се опитва да привлече вашето внимание, което явно не му достига. Това особено касае породите кучета, които се нуждаят от по–голяма защита и помощ. Ако игнорирате питомеца си знайте, той ще напомни за себе си чрез своя глас. Не пренебрегвайте лаещото през нощта куче.

Чувствително е към звуци

Много от кучетата се отличават с голяма чувствителност към звуци, затова могат да бъдат раздразни от най–обикновено шумолене, звън или клаксон от кола. Освен това любимците ни могат да си попяват с други кучета, които живеят при съседите и нищо не им пречи да си устроят кучешки концерт.

Страда от недостиг на физическа активност

Кучето лае за внимание

Ако вашият пес е преизпълнен с енергия, а разходката през деня се е оказала недостатъчна, през нощта той няма да заспи. Освен това и вас ви грози същата съдба. Кучето лае цяла нощ, за да може да му правите компания. За да избегнете тези неприятности, подсигурете на кучето си един активен ден, след който то ще спи спокойно.

Лае просто така

Да, има и такива случаи, това особено касае лаещите породи. На тези мили същества дори не им е нужен повод, за да си полаят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest