Miau.bg»Статии»Живини»Статии за кучета»Кафене в Китай има кучета панди

Кафене в Китай има кучета панди

Teodora MishinevaTeodora Mishineva
Новак
503

Кафене с кучета-компаньони в Югозападен Китай е решило да предложи на клиентите си да прекарат време в компанията на боядисани кучета, които приличат на бебета панди. Оцветяването на козината им обаче предизвика сериозни дебати по отношение правата на животните.

Заведението е отворило през септември 2019 година в Чънду в провинция Съчуан. В китайското кафене клиентите могат да се порадват на 6 бебета кучета от породата чау чау, оцветени в характерни за пандите шарки.

Видео, качено на сайта Хонконг нюз, показва как клиенти си играят с пухкавите мъничета и ги наричат кучета панди. Видял ентусиазма на клиентите си, собственикът на кафето Хуан обяви, че предлага услугата за оцветяване козината на животни за компания.

Той заяви, че всяко боядисване струва 1500 юана (190 евро). Тази цена е висока, поради нуждата от обучен персонал. Куче от породата чау чау може да бъде преобразено в падна за по-малко от ден.

Кафене в Китай има кучета панди

Хаштагът Да боядисаш куче и да го превърнеш в панда за 1500 юана доведе до много различни мнения в китайската платформа Уейбо. Някои от тях не одобряват такова отношение към животните.

Един от потребителите предлага собственикът да бъде боядисан в черно и бяло. Друг потребител посочва, че кучетата и котките обичат хората, без значение външният им вид и трябва хората да отвърнем със същата добрина към тях.

Различни мнения по въпроса дали е несправедливо да боядисваме кучетата продължават да засипват интернет пространството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати