miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Избор на забавни и занимателни играчки за кучето

Избор на забавни и занимателни играчки за кучето

Плюшена играчка за куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Кучетата, както и децата, много обичат да играят. Те обожават компанията на своите стопани и предпочитат да прекарват времето с тях в игри. Хората обаче са твърде заети и нямат възможност да бъдат през деня със своите домашни любимци. Ето защо се налага да се помисли за забавлението им в отсъствие на собствениците.

За да бъде лаещият домашен питомец щастлив, от голямо значение е правилният избор на предметите, разнообразяващи деня му. Това са кучешките играчки. Подходящо подбраната играчка създава комфорт, весело прекарване на времето и дори оформя полезни навици. Играчките са важен елемент от благосъстоянието на домашния питомец. Затова изборът на играчки за кучета е отговорна задача.

Как да изберем забавни и занимателни играчки за кучето?

Изборът на кучешки играчки изисква те да бъдат безопасни, занимателни и да отговарят на още много изисквания. Ето най-важните от тях.

Играчки според възрастта на кучето

Домашните любимци остаряват различно от хората. Това не означава, че възрастта не трябва да се взима предвид. Палето на около три седмици е още с млечните зъбки и за него по-подходящи са играчките от мека гума, плюшени или тъкани, които не са твърди. Между третия и деветия месец то сменя зъбите си и в този период дъвчи всичко, което види. За да се запазят новите обувки здрави, добре е да му се осигури разнообразие от предмети за забавление.

Кучешка играчка

След израстване на постоянните зъби на кучето, енергичният домашен питомец има вече силна челюст и може да играе с по-твърди гумени играчки, както и с въжета и топки.

Когато надхвърли седем години, неговата челюст отслабва и затова материалите трябва отново да са по-меки, но все пак играчките да са такива, които го поддържат активно.

Размер и материали на кучешките играчки

Размерът на предметите за забавление също е от значение. Малките могат да бъдат погълнати, а твърде големите няма да създадат необходимото забавление за кученцето.

Текстурата се определя от размера на потребителя на играчката и от възрастта му. Гумените, плюшените, от по-меки или твърди тъкани са подходящи като материали. Всичко, което може да се разкъса и да задави или нарани кучето, трябва да се отбягва. Вашите любимци сами ще подскажат кои играчки им харесват.

Подбор на играчките според вида

Разнообразието сред предложенията в магазинната мрежа е толкова голямо, че може да създаде затруднение в избора на хубави кучешки играчки, вместо да го улесни. Затова е добре предметите да се разделят на типове и така да се създаде система в подбора.

Топки за кучета

Топка за куче

Топките са класиката на играчките, поддържащи кучето в активна форма. Те са това, което заздравява връзката на стопанина с неговия питомец. Добре подбраните топки по големина и материал ще създадат желание за обща игра и приятно прекарване на времето на всички членове на семейството.

Играчките за дърпане за кучета

Дърпането е любима игра на повечето лаещи четириноги. Те играят както със стопаните, така и със себеподобните си. Най-важното за този тип играчки е да не бъдат разкъсани. Те обикновено на плюшени, ленени, кожени, въжени или от пожарникарски маркуч. При този тип играчки стопаните трябва да са наясно със здравината на челюстта на своя питомец в момента, както и с управлението на командите.

Лакомства и играчки за дъвчене за кучета

Кучетата дъвчат всичко, което им попадне, но има специално създадени играчки за целта. Правят се от найлон или твърда гума и трябва да са здрави. Играчките за дъвчене е добре да се сменят често, за да са съобразени с възрастта на кучето.

Евтините играчки за кучета

Всеки стопанин на куче се стреми към най-доброто при покупката на играчките, но евтините не са непременно некачествени. Задължителният кокал може да осигури щастливи часове на кучето и спокойствие на хората на съвсем достъпна цена.

Най-важното в играта е участието на стопаните, които кучето обича. Това то прави щастливо, не толкова скъпите и луксозни играчки за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest