miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Кога котката е щастлива?

Кога котката е щастлива?

Кога котката е щастлива?
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Като загрижен стопанин на котка, може би винаги сте си задавали въпроса дали вашата котка е щастлива. Понеже всяка котка е индивидуална, тя може да го показва по най-различни начини.

Нашите пухкави приятели изразяват чувствата си чрез езика на тялото и използват много различни части от него, за да ни покажат как се чувстват.

Когато се научите да разпознавате определени черти на поведението на вашето котенце, ще можете лесно да разберете, че то е щастливо и доволно.

Вижте най-често срещаните признаци, че вашето котенце е истински щастливо.

Звуци

Котките могат да бъдат много гласовите, особено когато са щастливи. Високочестотните звуци са признак на задоволство, докато нискочестотните могат да подсказват за нещастие или раздразнение. Мъркането също е добър показател, че вашата котка е щастлива.

Здрав външен вид

Ако котката се чувства добре, козината й ще бъде добре поддържана. Щастливото коте дори ще ближе козината на други котки, с които го срещате.

Спокойна поза

Кога котката е щастлива?

Ако вашето коте спи с подпъхнати лапи, то се чувства спокойно у дома си. Когато котката е в добро настроение, тя ще се свие на кълбо, за да изглежда по-мъничка. Опашката на радостната котка ще стои изправена, като само върхът ѝ ще бъде леко изкривен, за да поздрави хората и другите домашни любимци, които тя приема за приятели.

Очи

Очите на котката са много изразителни. Внезапното разширяване на зениците показва, че котката е изключително щастлива.

Сън

Местата, които котката избира за сън, могат да бъдат индикация за щастие. Ако вашето коте спи близо до други котки или избере вашия скут за легло, това е сигурен показател за щастие.

Игриво поведение

Играта е чудесен начин за котката да покаже щастието си. Вашето котенце ще си играе само с домашни любимци и хора, които харесват и на които има доверие.

Добър апетит

Добрият апетит е сигурен знак за щастлива котка. Вашият пухкав домашен любимец може да ви поиска котешка храна, докато се гали в краката ви или мяука настоятелно, докато ви води до купичката за храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest