miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Кои са най-мързеливите породи кучета

Кои са най-мързеливите породи кучета

Мопс
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Една от най-хубавите черти на кучетата е, че те ни обичат безусловно такива, каквито сме. Някои породи обожават и физически се нуждаят от интензивни разходки през деня, докато други не са толкова активни и биха се насладили да мързелуват заедно с нас пред телевизора.

Въпреки че различните породи кучета се нуждаят от различна степен на упражнения, всички те имат потребност от някаква форма на раздвижване, за да бъдат здрави и щастливи. Независимо дали става въпрос за разходка на кучето из квартала или забавни игри в апартамента, трябва да им се осигуряват упражнения, за да не затлъстяват и за да поддържат връзката си със собствениците си.

Затова изборът ви на куче за домашен любимец трябва да бъде съобразен с вашия начин на живот и степента на възможностите ви да отделяте време за вашето куче.

Ако сте от типа хора, които нямат време или желание да тичат с кучето си или да го разхождат на дълги разходки всеки ден, най-доброто решение за вас би било да си вземете по-мързелива порода куче, което обича по-често да се излежава вкъщи.

Ето кои са 13-те най-мързеливи породи кучета:

Басет

Басет

Басетите са спокойни и не много подвижни кучета. Те се нуждаят от умерени упражнения, например ежедневна разходка с умерено темпо, след която обикновено се настаняват удобно за сладък сън.

Английски булдог

Представителите на тази порода имат нужда от редовни разходки със сравнително бърза скорост, за да се предотврати наднорменото тегло при кучетата. Обикновено сладко си поспиват след такава изморителна за тях обиколка.

Немски дог

Това е порода кучета с гигантски размери, но с нежна душевност, поради което създават силни връзки с деца. На височина могат да достигнат до 80 см. Сравнително по-енергични са, изискващи няколко разходки на ден с умерено темпо.

Японски Хин

Японски Хин

Японският Хин е дребна порода куче. Наслаждава се на бавните разходки или обикалянето на двора, който обитава. Предпочита да се излежава в мекото си кучешко легло пред гонене на топки и носене на пръчка. Малките му размери и сравнително лесния му характер го превръщат в домашен любимец за апартамент. Освен това е мързеливо куче.

Кинг Чарлз Шпаньол

Кинг Чарлз Шпаньолите са прекрасни компаньони, готови винаги да следват собствениците си. Те се радват на умерени упражнения и дейности на открито.

Булмастиф

Булмастифите са огромни, жилави кучета със спокоен нрав. Въпреки, че не биха били подходящ партньор за тичане, все пак се нуждаят от ежедневни упражнения под формата на разходка.

Пекинез

Пекинез

Тези мънички кученца със сладка физиономия, обожават да седят в скута на собствениците си. Те не изискват повече от 20 минутни упражнения на ден в зависимост от кучето.

Френски булдог

Френският булдог е дребен сорт кучета, които лесно се привързват. Въпреки че са доста игриви, това не означава, че са супер енергични. Обикновено им е достатъчна кратка разходка или игра на открито с техните стопани, която ги поддържа здрави и активни.

Ши Тцу

Ши Тцу е друга порода дребни кучета, които с удоволствие се сгушват в скута на собствениците си. Кратките ежедневни разходки и игри им пасват идеално и задоволяват нуждата им от движение. Обичат да получават големи количества любов и внимание.

Чау чау

Чау чау

Това гигантско пухкаво куче, наподобяващо плюшено мече, се характеризира със спокоен нрав и изключителна лоялност към стопанина си. Има нужда от умерени упражнения като кратки разходки или известно време за игра, но не и в горещо време поради гъстата му козина. Може да се каже, че е сред мързеливите кучета.

Мопс

Мопсите са игрива порода, която изисква умерени упражнения, за поддържане на здравословно тегло. Те са прекрасни домашни любимци, които с удоволствие биха гледали телевизия с вас.

Грейхаунд

Въпреки че този вид кучета се характеризира с бързина и енергичност, тези изблици на енергия са краткотрайни. Грейхаундите имат нужда от поне една дълга изтощителна разходка или кратък спринт на ден, но след това са готови да се настанят удобно и да релаксират до края на деня.

Чихуахуа

Чихуахуа

Те обичат да седят в скута на стопаните си, но също така се нуждаят и от редовни упражнения за кучета. Предимството е, че могат да правят тези упражнения в сравнително малко пространство, като например апартамент. Не бива да се прекалява с разходките, защото малките чихуахуа се изморяват доста бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest