miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Характер и поведение на хъски

Характер и поведение на хъски

Сибирско хъски
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра-23%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Повод за куче, автоматичен, Led фенерче, син, 5 метра
26.00 лв.
19.99 лв.
Виж ››

Генезисът на тази красива порода кучета води началото си от източен Сибир. Години по-късно чрез търговска дейност, хъскито е внесено в Сащ, Канада и Аляска, а към днешна дата е разпространено из целия свят.

Породата попада в категория шпицове. Характеризира се с изключителна физическа сила и издръжливост на студ, което прави нейните представители много добри кучета-водачи на впрягове. Така добре адаптирани са за тежки условия, че сами търсят приключения. Кипят от енергия и са способни да бягат неуморно с часове. Тичането е необходимост за тях, за да могат да разтягат мускулатурата на атлетичното си тяло.

Характерът на хъскито е мек и благ. Обикновено силно се привързват към хората и най-вече към стопаните си и се превръщат в предан и нежен приятел и добър компаньон дори за малки деца. Лоялни са, но в същото време могат да бъдат своенравни.

Обичат приключенията и пътуванията и да прекарват време със стопаните си. Когато са оставени сами за дълго време, не се чувстват добре. Харесва им да са заобиколени от хора и животни. Лесно се сприятеляват с други кучета и са дружелюбни дори към непознати, което всъщност не е добре от гледна точка на това, че не са неподходящи за кучета пазачи.

Представителите на тази порода са възприемчиви и податливи на обучение. Бързо усвояват нови кучешки команди, но все пак се изисква търпение и упоритост. Изключително любопитни и наблюдателни са и дори в позната обстановка постоянно преоткриват всичко около себе си. Не лаят често, но пък вият, просто защото им харесва.

Хъски

Отглеждането на куче от тази порода в апартамент е възможно, въпреки че биха се чувствали най-добре в ограден двор.

Ако все пак сте решили да отглеждате хъски в апартамента си, бъдете подготвени за щуротиите и поразиите, които ще му хрумнат да направи, когато му доскучае. Осигурете му ежедневни тренировки, упражнения, тичане и разходки, за да може да изразходи натрупаната енергия. Препоръчително е да разхождате кучето си на каишка, защото, както споменахме по-горе, своенравността е присъща за този екземпляр и не се знае в кой момент ще реши да хукне нанякъде.

А ако решите да си вземете хъски, разгледайте тези обяви за хъски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest