miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Как да се сближите с котката си

Как да се сближите с котката си

Котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Наскоро сте донесли ново коте в дома си? Ако е така, това е чудесно. Хубаво е, когато котките получават втори шанс за щастие. Отиването в нов дом обаче може да бъде много стресиращо за пухкавата животинка. Вашият домашен любимец може да се нуждае от време, за да се настани и да свикне. Как да се сближите с котката си?

За да стане това по-бързо, трябва да знаете какво харесват котките. Предложете безопасно пространство на новия си любимец. Разбира се, ще трябва да положите основите – котешка храна, вода и чиста котешка тоалетна.

Направете дома си приветлив и удобен за вашия пухкав приятел, като поставите у дома си котешки играчки, катерушки и удобни места за дрямка. Ако имате други домашни любимци, първо поставете новото си коте в отделна стая. Отделете време с него. Не бързайте да покажете симпатията си, оставете животинката да дойде при вас.

Говорете на писаната. Разговорът с котето е друг добър начин да се сближите с котката. Използвайте приятелски, нежен тон. Не забравяйте да му говорите по име, особено ако му давате ново. Така котката ще запомни името си.

Играчките за котките също са важни. Те обслужват няколко цели. На първо място, те забавляват котето и спомагат за предотвратяване на скуката. Предлагат на вашето коте безопасен, здравословен изход за всеки гняв или тревожност, които изпитва. Не на последно място, те просто са забавни! Предложете на своя любимец разнообразие от играчки.

Спяща котка

Играта с вашата котка е друг добър начин да ѝ помогнете да се чувства сигурна и обичана. Дръжте играчка с пръчка, за да я гони вашият любимец, или използвайте лазерен показалец. Измислете сами игри, котките са достатъчно палави, за да бъде това изключително лесно.

Много от нашите котешки приятели са доста привързани и обичат да бъдат галени и желани. Разбира се, всяка котка е различна. Някои котета са доста приятелски настроени и веднага ще скочат в скута ви. Други са по-плахи и могат да бягат и да се крият, когато се приближите. Много е важно да оставите котката да дойде при вас сама.

Важно е да не правите резки движения и да не вдигате силен шум, когато се приближавате към новия домашен любимец. Ако не е свикнал с вас, това може да го изплаши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest