Miau.bg»Статии»Животински Свят»Паяци»Как се гледа тарантула?

Как се гледа тарантула?

Как се гледа тарантула?

Тарантулите могат да бъдат прекрасни домашни любимци, стига да не ви е страх от паяци. Повечето видове не изискват кой знае какви грижи, могат да бъдат галени, а някои дори живеят дълго. Освен това, тарантулите са чисти животни, не издават звуци и се нуждаят от много малко всекидневни грижи.

А ето какво ще ви трябва при отглеждане на тарантула:

Терариум

На първо място ще ви е нужен подходящ терариум. Повечето зоомагазини предлагат голям избор. Най-често те са стъклени. Много важно е да имат здрав капак, който е добре уплътнен, тъй като тарантулите са много добри в намирането на дори най-малките процепи, за да избягат. Преди да използвате терариума, е важно да го почистите добре с препарат, който не е опасен за животното.

Източник на топлина

Тарантулите живеят в по-топлите части на света и са студенокръвни, затова ще ви е нужен и източник на топлина. Това не е нещо сложно или скъпо, дори да звучи така. Може да използвате нагревател, който да поддържа температура, просто е важно да не е в пряк досег с животното заради риск от нараняване.

Изолация

Дъното на терариума трябва да е застлано с подходящ материал. Това ще позволи на тарантулата да се чувства в естествена среда и защитена. Тук също имате много варианти, като най-подходящо е да използвате органични материали, които не съдържат никакви химикали. Например дървени или кокосови стърготини, които преди употреба трябва само да бъдат изсушени.

Вода

Как се гледа тарантула?

Макар и тарантулите да не пият често вода, добре е винаги да имат такава наблизо. Плитка купичка би свършила перфектна работа. Сменяйте водата често и винаги измивайте съда. Това е важна част от грижите за тарантулата.

Скривалище

Общото между всички тарантули е, че са много срамежливи. Именно затова е важно да имат място, в което да се крият през деня. Разбира се, отново може да купите готов продукт от магазина за тази цел, но дори една наполовина заровена саксийка, може да се превърне в перфектния дом за вашия любимец.

Храна

Тарантулите са хищни животни и се нуждаят от насекоми за диетата си. Може да купувате и готова храна за тарантули, но е най-добре да им предоставяте живи скакалци и щурци. Няма конкретна дневна дажба, но едно-две насекоми в терариума, с дължина около половината на тарантулата, са достатъчни.

Ако решите все пак да си вземете тарантула, разгледайте нашите обяви за тарантули.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest