miau.bg»Статии»Рибки»Отглеждане на Рибки»Как се гледа златна рибка?

Как се гледа златна рибка?

ХрисиХриси
Новак
5625
Златна рибка

Макар да не изпълнява желания, златната рибка е толкова красива, че ако сте почитатели на тези животинки, ще се насочите именно към нея. В случай че досега не сте си имали работа с такива, ще ви дадем няколко съвета относно това как се гледа златна рибка.

Златните рибки не изискват кой знае какви грижи, в това отношение са прекрасни домашни любимци. Все пак трябва да се погрижите да ѝ осигурите безопасна среда, за да ѝ се радвате по-дълго време.

Тези рибки обитават студените води, ето защо трябва да ѝ осигурите по-хладна и разбира се, пречистена вода. Хубаво е да си вземете специален термометър за измерване на температурата на водата. Градусите не трябва да са повече от 23, като най-добре да ги сведете до 18-20. В случай че температурата се покачи над препоръчителната, кислородът ще намалее, което може да причини увреждания на рибката.

Що се отнася до големината на аквариума, нека бъде от порядъка на 24-30 литра, не по-малко. Това е пространство е достатъчно, за да осигури на любимеца ви достатъчно място за плуване и забавления. Може да ѝ вземете различни фигури, които да поставите на дъното. В специалните магазини за аквариуми може да откриете какви ли не – потънали кораби, скъпоценни съкровища и т.н. Разбира се, трябва да се уверите, че те са безопасни за нея. Може да украсите с камъчета и водорасли. Рибките обичат да се крият, това е начинът им на игра.

Добре е всяка седмица да сменяте около 15% от водата с чиста. Ще ви бъде необходим и филтър за пречистване на водата. Златната рибка яде всичко, не е претенциозна, дори напротив. Колкото по-разнообразна храна за рибки ѝ давате, толкова по-добре. Хубаво е храната да е с високо съдържание на въглехидрати. Трябва да знаете, че тези риби са страшно лакоми.

Златните рибки съжителстват най-добре със себеподобни

Това не трябва да бъде повод да ѝ давате огромни количества храна или пък по-често отколкото трябва. Златната рибка се храни само по един път на ден. Сложете ѝ толкова, колкото може да изяде за две минути. Не бива да се получават натрупвания, тъй като това ще замърси водата и ще отнеме полезни качествата на самата храна.

Златните рибки съжителстват най-добре с други себеподобни. Тоест, ако мислите да си вземете още риби, гледайте да бъдат друг вид златни и със сходни телесни характеристики като първата. Това е важно, за да се избегне борба за надмощие, територия или храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest