Как се гледа мопс?

ХрисиХриси
Новак
569
Мопс

Има големи, влажни очи, нуждае се от много любов и прегръдки, и притежава всички характеристики, за да бъде определен като едно сладко бебе… само дето е куче! Това е мопсът – порода малки сладури, които можете да отглеждате вкъщи, дори да живеете в апартамент. Те са подходящи, ако не разполагате с голямо пространство, но искате домашен любимец и в по-точно – куче.

Ако все още се колебаете към каква порода куче да се насочите, вероятността да изберете тази е голяма. Ето как се гледа мопс и кои са основните неща, с които трябва да бъдете запознати.

Вече споменахме, че това кученце не се нуждае от огромно пространство, така че е подходящ домашен любимец за малко жилище.

Бъдете готови за много игри, обаче, тъй като то е колкото малко, толкова и палаво. Няма да се отделя от вас, непрекъснато ще подскача наоколо и ще търси вниманието ви. Мопсът подлежи да дресировка, така че може да го научите на основните кучешки команди лесно. Обича да си играе с разни неща и за да не пригоди някои ваши лични вещи като свои играчки, е добре да му купите такива.

Що се отнася до разходката на кучето, хубаво е да го извеждате поне веднъж на ден. Има вариант да го научите да ходи по нужда в банята или на балкона, но ако имате възможност да го изведете, по-добре го направете. Все пак, кучето трябва да изразходи енергията си.

Вземете му удобно малко легло или измайсторете такова. Вероятно, ще иска да спи при вас в началото, но не трябва да позволявате това да се превърне в него навик.

Мопсът обича да играе

Освен кучешко легло, мопсът трябва да има свое кътче за игра – мястото, където няма да ви пречи, където може да играе на воля, без да счупи нещо или да повреди мебел.

Необходимо е да обособите и място за купичките му с храна и вода, и да ги оставяте винаги там, за да го научите къде да ходи, щом е жадно или когато настъпи време за хранене на кучето.

Ако живеете в къща, а не в апартамент, това не променя особено нещата за кучето, тъй като отново трябва да обособите част за спане и за игра. Хубавото е, че ще може да излиза на двора, щом поиска, да играе и да се забавлява на воля. Разбира се, не бива да се пренебрегва фактът, че любимецът ви ще може да ходи до тоалетна, когато поиска.

Не си мислете, че щом разполагате с двор, разходките трябва да бъдат мираж. Напротив. Това е начин да се сближите с кучето си, а и ще бъде забавно за самите вас. Така че винаги щом имате възможност, извеждайте мопса на разходка.

Нещо, за което трябва да бъдете внимателни е температурата в помещението, в което отглеждате мопс. Особеното при тази порода кучета е, че се стоплят твърде бързо и през лятото има опасност от прегряване. Вземете вентилатор или климатик, който да осигурява както вашия, така и комфорта на новия малък сладур вкъщи.

Ако желаете и вие да си вземете кученце от тази порода, разгледайте нашите оферти за мопс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest